Ce s-a discutat la conferința de la Roma a EXORCIȘTILOR CATOLICI: „Asistăm la o renaștere a satanismului”. Unde se fac exorcizări ÎN ROMÂNIA – o practică pe care Patriarhia o condamnă

Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 18:27

Răspândirea satanismului prin intermediul internetuluiîngrijorează Biserica Catolică de la Roma, care a organizat oconferință specială pentru a dezbate acest fenomen, informează TheTelegraph.

„Internetul a făcut ca informațiile legate de satanism să fiemai accesibile ca oricând”, a spus Carlo Climati, membru al AteneoPontificio Regina Apostolorum din Roma, o universitate aflată subautoritatea Vaticanului. La conferință au participat șipreoți catolici specializați în exorcizări.

  • „În doar câteva minute poți contacta grupuri sataniste și poțiaccesa informații despre ocultism prin internet. Scopul acesteiconferințe nu este de a antrena exorciști. Scopul este de a neinforma despre exorcism, satanism și secte. De a oferi ajutorfamiliilor și preoților. Tinerii care au probleme emoționale suntexpuși riscurilor reprezentate de satanism”, a spus Climati.

Seminarul a fost organizat pentru a „studia satanismul curigoare științifică” , evitându-se „abordările superficiale sausenzaționaliste”, a mai spus acesta.

Preoții specializați înexorcizări „stau în gardă”

Conferința de la Roma a adunat peste 60 de preoți catolici,precum și doctori, psihologi, psihiatrii, profesori și studențicare au căutat metode de a combate pericolele răspândiriisatanismului. „Asistăm la o renaștere a satanismului”, a spusGabriele Nanni, un preot care a făcut exorcizări în trecut, iaracum este conferențiar. Teoretic, orice preot catolic poate faceexorcizări – un ritual care presupune rugăciuni menite să înlăturediavolul din persoana posedată.

Totuși, în urmă cu trei ani, Vaticanul a dispus ca, în cazul încare apare un caz suspect de posedare demonică, preoții locali săapeleze la un specialist în exorcizări. În acestsens există chiar și Asociația Internațională a Exorciștilorînființată în 1993 și care are peste 200 de membri.

Specialistul în exorcizări ar trebui să fie chemat „când existăcertitudinea că persoana în cauză este posedată”, spune părinteleNanni, membru al comisiei de canonizare din Vatican.Indiciile că o persoană este posedată ar fischimbarea radicală a comportamentului unei persoane, alterareavocii ori căpătarea abilității de a vorbi limbi străine care nu aufost studiate de persoana respectivă până atunci.

Președintele onorific al Asociației Internaționale aExorciștilor, părintele Gabriele Amorth, spune însă că persoaneleposedate de diavol prezintă simptome mult mai virulente. Printreacestea s-ar număra vomarea de cioburi de sticlă și bucăți de fier,țipete, salivări necontrolae, proferarea de blasfemii.

Părintele Nanni a declarat că, deși numărul de cazuri deposedare este foarte mic, în prezent, „trebuie să fim în gardă,deoarece practicile oculte și sataniste se răspândesc curepeziciune, mai ales prin intermediul internetului și altehnologiilor noi”.

Potrivit părintelui Gabriele Amorth, scandalurile recenteprivind abuzurile sexuale săvârșite de preoții catolici în SUA,Irlanda, Germania și alte țări sunt o dovadă că anticristulîncearcă să dezbine Biserica Catolică. Acesta a adăugat că și PapaBenedict al XVI-lea crede sincer în practica exorcismului.

Lupta cu diavolul înRomânia

Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, părinteleConstantin Stoica, în Biserica Ortodoxă nu există termenulde exorcism sau exorcizare. „Pentru acei care se află în suferințăde orice fel, absolut toți preoții de mir, precum și preoții monahifolosesc în slujbele lor Moliftele Sfântului Vasile celMare și rugăciunile Sfântului Ioan Gură de Aur. Se citesctuturor credincioșilor, nu numai celor aflați în suferință”, a spuspărintele Stoica.

Cu toate acestea, și în România există destui preoți care facexorcizări, chiar dacă acest lucru nu este agreat de Patriarhie.Cel mai mediatizat caz a fost acela al preotului PetruCorogeanu de la Mănăstirea Sfânta Treime din Tanacu, care,în 2005, împreună cu patru măicuțe, au ținut-o timp de trei zile peIrina Cornici imobilizată pe o cruce de lemn, fără apă și fărămâncare, și au supus-o unui ritual de exorcizare. Irina Cornici amurit în urma acestui tratament. Ulterior, s-a dezvăluit că Irinasuferea de schizofrenie, iar preotul și cele patru măicuțe au fostînchiși.

Deși Biserica Ortodoxă Română a condamnat astfel de practici, laacea vreme, astfel de exorcizări continuă să fie făcute și înprezent. Un reportaj realizat recent de PRO TV arăta cum sute deoameni vin în fiecare săptămână în comuna Moșuni,din Sfântu Gheorghe, la părintele CristianPomohaci. Printre ei, multe persoane aduse pentru a fiexorcizate după slujba de vineri noapte.

Printre ele se afla și Maria, o femeie care lucrează la poștadin orașul Victoria. „Mă chinuie un duh rău. Am venit la părintele,am luat 16 posturi”, povestea aceasta.

Părintele exorcizează chiar și bebeluși. „Copilul acela micuț îlavea pe diavol în el. Un blestem sau o satană”, se justificăpărintele. Pentru serviciile acestuia, credincioșii plătesc banibuni.

Un alt loc în care persoanele considerate îndrăcite sunt adusepentru exorcizări este comuna Reviga, din JudețulIalomița, unde părintele bisericii este considerat expert îndomeniu, iar ca el mai sunt și alții.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...