Ce schimbări li se pregătesc șoferilor în noul Cod Rutier. Reguli dure pentru șoferii începători

Redactor:
Eliana Radulescu
Ce schimbări li se pregătesc șoferilor în noul Cod Rutier. Reguli dure pentru șoferii începători
Capcanele noului Cod Rutier. Iată ce surprize neplăcute îi așteaptă pe șoferii români care conduc noaptea

Șoferii începători ar putea fi obligați să fie însoțiti, la deplasările pe timp de noapte, de o persoană adultă care are permis de conducere de cel puțin cinci ani, potrivit unui amendament adoptat în acest sens în comisiile parlamentare la modificarea Codului rutier.

Senatorii din Comisiile senatoriale juridică, pentru Apărare și Administrație publică au adoptat, în acest sens, un amendament al senatorului Nicolae Moga la proiectul de modificare a Codului rutier propus de Guvern.

Potrivit amendamentului adoptat, conducătorul de autovehicule posesor al categoriilor B1 si Î’ care are o vechime mai mică de un an de la obținerea permisului de conducere are obligația „să nu conducă vehicule din categoria Î’ sau BE cu o putere a motorului mai mare de 110 kw” și „să nu conducă vehicule din categoriile A1, A2 (daca nu a posedat anterior A1), B1, Î’ si BE pe timpul nopții pe drumurile acoperite cu gheață, zăpadă, polei”.

Amendamentul mai prevede obligația pentru această categorie de conducător auto „să nu conducă vehicule din categoriile A1, A2 (dacă nu a posedat anterior A1), B1, Î’, BE pe autostrăzi pe timpul nopții sau pe timpul zilei când vizibilitatea este redusă sub 100m” și să fie „însoțit de o persoană adultă, membru al familiei sau posesor al permisului de conducere cu o vechime de cel puțin 5 ani de zile, în deplasarea pe timp de noapte pentru vehiculele din categoria Î’ sau BE”.

La depunerea acestor amendamente, senatorul Nicolae Moga a argumentat că legislația românească trebuie să țină cont de practica europeană și faptul că anual în România aproximativ 27 la sută din accidentele grave de circulație sunt produse de conducători auto cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

„Varianta optimă pentru conducătorii auto începători de a dobândi experiență în condiții minime de risc este instituirea unor restricții de deplasare”, a mai menționat acesta.

La propunerea aceluiași senator, membrii celor trei Comisii au decis să se introducă diferențieri în funcție de grupa de vârstă a conducătorului auto în ceea ce privește perioada de valabilitate a permiselor de conducere.

Astfel, valabilitatea permiselor de conducere pentru va fi de cinci ani pentru persoanele de până la de până la 60 ani și de trei ani pentru cei cu vârsta peste 60 ani în cazul autovehiculele cu mai multe locuri (C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb și Tv).

Valabilitatea permisului pentru autoturisme și motociclete (AM, A1, A2, A, B, BI și BE) pentru conducătorii auto de până la 60 de ani ar urma să fie de 10 ani, de cinci ani pentru cei până la 70 de ani și de trei ani peste această vârstă.

Potrivit unui alt amendament acceptat de membrii celor trei Comisii senatoriale, depus de senatorul Moga, unități de asistență medicală autorizate să facă examinarea medicală pentru eliberarea permisului de conducere numai după ce rubrica „Antecedente personale” din fișa medicală a fost completată de către medicul de familie sau unitatea medicală care îl are în evidență pe solicitant.

Acesta și-a argumentat, în scris, amendamentul arătând că policlinicile și cabinetele autorizate care efectuează examinarea medicală nu dispun de o evidență medicală care să conțină istoricul fiecărui pacient sau informații despre o eventuală boală cronică.

Senatorii din Comisiile senatoriale juridică, pentru Apărare și Administrație publică mai propun ca toate vehiculele pe care se desfășoară proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere, inclusiv motocicletele, să fie echipate cu sisteme tehnice de monitorizare audio-video pentru asigurarea și verificarea legalității examenului.

Ei au adoptat, în acest sens, un amendament la proiectul Guvernului de modificare a Codului rutier, modificare propusă de senatorul PSD Darius Vâlcov.

În varianta inițială, proiectul de lege pentru modificare a Ordonanței de urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prevedea că sunt exceptate de la aceste dotări, la proba practică, mopedele, motocicletele și triciclurile cu motor.

Vâlcov a explicat că în prezent există echipamente performante, care pot fi amplasate pe orice vehicul cu care se susține examenul auto.

Senatorii din cele trei Comisii au continuat, marți, dezbaterile la proiectul de modificare a Codului rutier după ce Biroul Permanent a decis prelungirea termenului de dezbatere și adoptare a acestui act normativ de către Senat, care este primă cameră sesizată, cu două săptămâni.

Inchide