Ce se întâmplă în orașul tău de ZIUA NAȚIONALĂ. Harta festivităților

Ce se întâmplă în orașul tău de ZIUA NAȚIONALĂ. Harta festivităților
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 24/04/2012, 11:25

Aproximativ 1.500 de militari și tehnică militară aparținândministerelor Apărării Naționale, Internelor, SRI și SPP participă,miercuri, la parada de Ziua Națională. La festivități vor fi aduseavioane, elicoptere, transportoare de trupe, ambarcațiuni și mașinide luptă. MAI va participa cu un bloc de defilare format din treisubunități de jandarmi și pompieri, câte un detașament de tehnicăaparținând Poliției, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei șiInspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și o formațiunede cavalerie a Jandarmeriei. SRI va fi reprezentat de un detașamentformat din 59 de ofițeri și subofițeri care va fi urmat deautospeciale de intervenție pentru executarea misiunilor de luptă.SPP aduce două dispozitive specializate în protecția demnitarilor,unul pentru oraș, celălalt pentru zonele greu accesibile sau pentrudeplasarea în condiții de vreme nefavorabilă.

Onțanu și Poteraș dau fasole cu cârnați și țuicăfiartă

13.000 de porții de fasole cu costiță, pregătite după un ritualpreluat de la popotele militare, se vor împărți în 13 corturiamplasate pe raza sectorului 2 din Capitală. Locuitorii sectoruluipăstorit de Neculai Onțanu vor avea parte și de țuică fiartă, oparadă militară la care vor defila detașamente ale PolițieiComunitare, ambulanțe sociale, autospeciale ale Inspectoratuluipentru Situații de Urgență și 550 de elevi din 17 licee și colegii.Pe Oda Bucuriei își vor lua zborul 2.000 de porumbei. Și Primăriasectorului 6 serbează 1 Decembrie cu fasole și cârnați: începând cuora 12, în parcurile Drumul Taberei și Crângași vor fi împărțite4.000 de porții. Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, adeclarat pentru gândul că va depune două coroane de flori înparcurile Tineretului și Carol .

Poliția Călare pe străzile Capitalei

Două detașamente ale Serviciului Poliție Călare din cadrulPoliției Locale a Municipiului București vor fi desfășurate în zonaArcul de Triumf – Bulevardul Kiseleff. Tot în vederea mențineriiordinii publice și a fluidizării traficului în Capitală, polițiștiilocali din sectoarele 4, 5 și 6 vor organiza patrule pedestre șiauto. În total, peste 400 de polițiști locali din București vorasigura ordinea publică pe 1 Decembrie.

Moldova: slujbe, parade și filme istorice înpub

Autoritățile din marile orașe mol-dovene au renunțat lamanifestări pompoase. Anul acesta, sărbătorirea Zilei Naționale seva limita la o paradă militară și la o slujbă religioasă. Nici laBacău locuitorii nu primesc prea mult de la autorități, în schimbpub-urile din oraș au pregătit evenimente speciale: se vor servitradiționalele fasole cu ciolan, vor rula filme istorice și muzicăpopulară. La Suceava, pregătirile sunt în toi, dar cele pentruprogramul Crăciun în Bucovina. Președintele Consiliului Județean,Gheorghe Flutur, se ocupă zilele acestea cu invitațiile pentru 75de ambasadori ce vor fi aduși într-o minivacanță în NordulMoldovei.

La Timișoara, autoritățile se plimbă cu autobuze Mercedes

Primăria Timișoara organizează manifestări în Parcul Central, laCasa Armatei și în Piața Victoriei. De la ora 11.30, cu ocaziaintroducerii în circulație a celor 30 de autobuze Mercedes recentachiziționate, care vor funcționa pe liniile 33 și 40, primarulGheorghe Ciuhandu și viceprimarul Sorin Grindeanu, împreună cureprezentanți ai Regiei Autonome de Transport, vor face o călătoriepână la podul din Calea Șagului, care va fi redat integralcirculației după o serie de reparații.

Brașov: 1 Decembrie „de criză, cumpătat șisobru”

La Brașov, prefectul pedelist Ion Gonțea și șeful său de partid,primarul George Scripcaru, au optat anul acesta pentru osărbătorire „de criză, cumpătată și sobră”, a Zilei Naționale. „Deunde fasole cu cârnați și vin fiert, dom’le? E criză și trebuie săfim cumpătați și sobri!”, ne-a spus edilul Scripcaru.

De 1 Decembrie, orădenii vor sărbători cu fasole cuciolan

Municipalitatea pregătește aproxi-mativ 2.000 de porții defasole cu cio-lan, care au costat în total 9.000 de lei. CafeneauaColumbus organizează în noaptea de marți spre miercuri „Searăromânească”, cu pălincă, slănină și câr-năciori, muzică popularăsau a trupelor Compact și Pasărea Colibri.
Tot marți spre miercuri, cafeneaua Yellow Submarine dă petrecere cuEugenia, ciocolată Rom, țigări Carpați și Bucegi, biscuiți Raliu șialte produse. Pălinca de Bihor și șprițul cu sifon vor fi ladiscreție. Localul va fi „luminat” în roșu, galben și albastru.

EVENIMENTE

•1.500 demilitari aparținând ministerelor Administrației și Internelor,Apărării Naționale, SRI și SPP defileză de 1 Decembrie pe sub Arculde Triumf

• 13.000 deporții de fasole cu costiță și țuică fiartă se împart în sectorul 2al Capitalei. Masa ostășească va fi servită în 13 corturi amplasateîn parcuri, grădinițe și complexe comerciale.

• Lasectorul 6, primăria a schimbat costița cu cârnații și împarte înparcurile Drumul Taberei și Crângași 4.000 de porții de fasole.

• LaSfântul Gheorghe cele 400 de porții de fasole cu cârnați suntgratis, în schimb vinul se dă pe bani. Autoritățile susțin că nucer mult ci doar cât să-și acopere costurile

• Douădetașamente ale Serviciului Poliție Călare din cadrul PolițieiLocale a Municipiului București vor acționa în ziua de 1 Decembrieîn zona Arcul de Triumf – Bulevardul Kiseleff.

•Sărbătorirea Zilei Naționale la Miercurea Ciuc costă aproape 50.000de lei, sumă acoperită din sponsorizări

• PrimăriaTimișoara a alocat pentru 1 Decembrie un buget de 50.000 de lei,din care au fost însă cheltuiți doar 30.000 de lei

Tags:
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...