Ce sumă fabuloasă au găsit polițiștii în jeep-ul condus de „mâna dreaptă” a milionarului Murad, în ziua alegerilor! S-a deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor

Publicat: 28/09/2020, 17:09
Actualizat: 28/09/2020, 17:12

Polițiștii constănțeni care au percheziționat, în ziua alegerilor, mașina condusă de omul de încredere al milionarului Mohammad Murad, candidat pentru Primăria Mangalia, au găsit în autoturism o sumă uriașă de bani, despre care anchetatorii presupun că acesta urma s-o folosească pentru mituirea unor alegători. Pe lângă bani, în autoturismul de teren s-au descoperit și materiale electorale, în condițiile în care, în ziua alegerilor, campania este interzisă prin lege.

Potrivit unei informări oficiale a Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, duminică, 27 septembrie, în jurul orei 15.30, polițiștii din Mangalia „s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în timp ce s-ar fi deplasat într-un autoturism pe raza municipiului, ar fi oferit bani cetățenilor, sfătuindu-i pe aceștia să voteze cu un anumit candidat la alegerile locale”.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, oamenii legii ar fi intrat în alertă după ce ar fi văzut o postare pe Facebook, din care reieșea că omul de afaceri ar încerca să obțină, contra cost, voturile mai multor cetățeni.

Ca urmare, polițiștii au oprit în trafic un automobil care era condus de un apropiat al lui Murad, considerat de mulți drept „mâna dreaptă” a acestuia. Cu toate că polițștii i-au cerut șoferului să permită percheziționarea mașinii, acesta s-a opus vehement și l-a sunat imediat pe Mohammad Murad, care, în foarte scurt timp, a ajuns la fața locului.

Polițiștii au găsit în mașină o adevărată avere

Milionarul a început să se certe cu polițiștii care deja încercuiseră mașina mașina suspectului, fără să-i pese că era filmat de un trecător. Pe fundal, se aude cum milionarul strigă la un polițist, căruia îi spune că „Nu-i treaba ta!” iar unul dintre oamenii legii îi cere acestuia imperativ să nu mai vorbească „la pertu”.

În cele din urmă, bărbatul care se afla la volan a fost condus la sediul Poliției Mangalia cu mașină cu tot, unde acesta a fost audiat și s-a făcut o percheziție a autoturismului de teren.

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul.ro,  anchetatorii at fi găsit în automobilul de lux al omului lui Murad aproximativ 160.000 de lei (n.r. în jur de 50.000 de euro), la care s-au adăugat și o mulțime de materiale electorale.

Polițiștii au deschis pe numele acestuia un dosar penal pentru mituirea alegătorilo, iar atât banii cât și materialele de propagandă au fost indisponibilizate.

Nu este pentru prima dată când numele milionarului apare în contextul unui scandal de fraudare a alegerilor locale 2020. Cu doar câteva zile înainte ziua votului, poliția din orașul Mangalia a deschis un dosar penal pe numele lui Mohammad Murad, candidat independent sprijinit de PSD la Primăria Mangalia.

Dosarul a fost deschis pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor, după ce organizaţia locală a PNL a formulat plângere în acest sens atât către biroul electoral, cât şi la poliţie.

În ce privește, însă, incidentul de duminică după amiază, imediat după publicarea, în premieră, a incidentului, directorul Direcției de Informare și Relații Publice din cadrul Poliției Române, comisarul Georgian Drăgan, a răspândit pe mai multe grupuri de Whatsapp informația potrivit căreia incidentul este un „fake news”, fără să aștepte ca instituția să formuleze un punct de vedere oficial.

Ulterior, a fost dat publicității un comunicat prin care presa este înștiințată că, ”În jurul orei 16:30, a fost oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul mașinii. Cei doi au refuzat să le fie controlat autoturismul. În zonă și-a făcut apariția un alt bărbat, candidat la o primărie din județul Constanța, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv. În continuare se efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt, conducătorul auto fiind condus la sediul Poliției”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom