Cererea DNA pentru ridicare imunității în cazul unui senator a fost transmisă Comisiei Juridice a Senatului pentru raport

Cererea DNA pentru ridicare imunității în cazul unui senator a fost transmisă Comisiei Juridice a Senatului pentru raport
Publicat: 08/07/2019, 17:24

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, transmiterea solicitării Parchetului General pentru ridicarea imunității și începerea urmării penale în cazul senatorului Florian Bodog către Comisia Juridică a Senatului pentru întocmirea unui raport. Comisia are la dispoziție maxim două săptămâni pentru a întocmi raportul iar după ce Biroul Permanent al Senatului ia act de acesta, va decide dacă sau nu va organiza o sesiune extraordinară pentru votul pe cererea Parchetului, potrivit vicepreședintele Senatului, social-democratul Nicolae Moga.

Președintele Comisiei Juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că la începutul săptămânii viitoare va convoca o ședință în acest sens.

„Luni sau marți voi convoca Comisia Juridică în ședință, dar începând de astăzi (luni-n.red.) sau mâine (marți-n.red.), în funcție de cum vor trimite dosarul la noi, membri Comisiei Juridice vor avea acces la dosar pentru a putea face această evaluare preliminară. În prima ședință a Comisiei noi va trebui să propunem Biroului Permanent un termen pe această procedură, de studiere a dosarului, de audiere obligatorie a senatorului, de formulare de apărări, obiecțiuni, tot ce este procedural”, a declarat acesta.

Cazanciuc a declarat că după elaborarea unui raport preliminar, BP al Senatului va stabili un termen pentru întocmirea raportului final de către Comisia Juridică.

„Raportul preliminar cuprinde doar opinia membrilor Comisiei Juridice referitor la intervalul de timp necesar pentru a încheia toată procedura de studiu pentru fiecare membru al Comisiei, de audiere a senatorului, de eventuale formulări de apărări în acest interval. Ulterior, Biroul Permanent va stabili un termen pentru Comisia Juridică pentru raportul final”, a spus Robert Cazanciuc.

El a mai transmis că de luni Florian Bodog și cu avocatul său vor putea studia dosarul.

„Până luni, Comisia Juridică va studia dosarul, vor stabili intervalul de timp necesar în funcție de complexitate”, a spus Cazanciuc.

Referitor la reunirea plenului Senatului, acesta a spus că depinde de momentul întrunirii Biroului Permanent al Senatului.

Pe 4 iulie, procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Senatului României să formuleze cererea de urmărire penală față de un fost ministru, în prezent senator în Parlamentul României – Senat, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată, în exercițiul funcției de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, anunță Ministerul Public.

Și DNA a anunțat că desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...