Chestorul Dan Valentin Fătuloiu, numit în funcția de atașat pe afaceri interne la Milano la doar șase luni după ce a fost destituit din postul de secretar de stat

Chestorul Dan Valentin Fătuloiu, numit în funcția de atașat pe afaceri interne la Milano la doar șase luni după ce a fost destituit din postul de secretar de stat
Chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost numit în funcția de atașat pe afaceri interne la Milano, prin ordin al ministrului de Interne, Traian Igaș, după ce în noiembrie 2010 fusese pus la dispoziția ministerului în urma scandalului privind mita oferită acestuia de omul de afaceri Cătălin Chelu.

Chestorul Dan ValentinFătuloiu a fost numit în funcția de atașat peafaceri interne la Milano, prin ordin al ministrului deInterne, Traian Igaș, după ce în noiembrie 2010 fusese pus ladispoziția ministerului în urma scandalului privind mita oferităacestuia de omul de afaceri Cătălin Chelu.

Reprezentanți ai MinisteruluiAdministrației și Internelor au confirmat marți seară pentruMediafax că ministrul Traian Igaș l-a numit pe chestorul DanValentin Fătuloiu în funcția de atașat pe afaceri interne laMilano. Potrivit surselor citate, Dan Valentin Fătuloiu a acceptatpreluarea funcției și urmează să plece în Italia.

Cum i s-a propus luiFătuloiu o mită de un milion de euro

Numele lui Dan Valentin Fătuloiueste legat de cel mai mare scandal de corupție din Poliție.
Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru, l-a denunțat pe omulde afaceri gălățean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, înschimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în careomul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la unmilion de euro.

Direcția Națională Anticorupție aorganizat, în 19 noiembrie 2010, un flagrant delict în cazul omuluide afaceri gălățean Cătălin Chelu, care a avut loc în parcarea delângă Ministerul de Interne.

Chestorul general Dan ValentinFătuloiu spunea, după organizarea flagrantului delict, că el credecă a fost „trădat” de polițiștii de la Economic, după ce le-a cerutacestora analizarea dosarelor în care Chelu eracercetat.

Fătuloiu și cazul”Șoric”

Dan Valentin Fătuloiu a fost demisîn 23 noiembrie 2010 din funcția de secretar de stat, șef alDepartamentului de Ordine și Siguranță Publică din MAI, în locullui fiind numit Ioan Dascălu.

Decizia a fost luată în urmaverificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratulde Poliție al Județului Neamț. Controlul a fost dispus în urmaasasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamț și după ce șefulIPJ Neamț Aurelian Vasea Șoric a fost acuzat că ar „pactiza” culumea interlopă. Aurelian Șoric și-a dat demisia la scurt timp dupădeclanșarea scandalului de la Neamț și a fost cercetat disciplinarla nivelul MAI.

După ce a anunțat demiterea luiDan Fătuloiu, ministrul Internelor i-a cerut acestuia să spunăpublic cine sunt cei care au contribuit la scurgerea de informațiidin Ministerul de Interne și să ajute la prinderealor.
„Fătuloiu trebuiesă spună în perioada imediat următoare, public, și să ajute la a-iprinde pe cei care au contribuit la scurgerea de informații dinMAI”, a spus atunci Igaș.

Ce funcții a mai deținutchestorul Fătuloiu

Chestorul șef de poliție DanValentin Fătuloiu a fost numit la conducerea Departamentului deOrdine și Siguranță Publică din Ministerul Administrației șiInternelor în octombrie 2009, la propunerea ministrului VasileBlaga, funcție pe care a ocupat-o până în 23 noiembrie 2010.Fătuloiu a fost, din 1994 până în1997, inspector șef la Inspectoratul de Poliție al JudețuluiDâmbovița, după care, din 1997 până în 2000, inspector șef laInspectoratul de Poliție al Județului Argeș.

În 2000 devine șef al PolițieiCapitalei de unde, în 2004, ajunge director adjunct al DirecțieiGenerale de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog din cadrulInspectoratului General al Poliției Române. Un an mai târziu devineinspector general al Poliției Române, funcție din care pleacă, în2007, devenind șef al Biroului atașatului afacerilor interne înStatele Unite ale Americii, cu funcție de ministru-consilier(Mediafax).

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Numărul telefoanelor ascultate în România, prăbușire DRAMTICĂ! S-a aflat și care este motivul ciudat
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
Suma INCREDIBILĂ cu care se vinde AVIONUL de suflet al lui Nicolae Ceaușescu. Și-l pot...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
A pus bicarbonat de sodiu în interiorul mașinii și a lăsat așa câteva minute. Ce...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide