Cinci persoane din Londra, SUSPECTE DE TERORISM, au fost ARESTATE în apropierea CELUI MAI MARE COMPLEX NUCLEAR DIN EUROPA

Redactor:
Mihai Schiau
Cinci bărbați din Londra sunt reținuți, în baza Legii Antiterorism din Marea Britanie, după ce au fost arestați în apropierea complexului nuclear Sellafield, din Cumbria (nord-vestul Angliei).

Cinci bărbați din Londra sunt reținuți, în baza LegiiAntiterorism din Marea Britanie, după ce au fost arestați înapropierea complexului nuclear Sellafield, din Cumbria (nord-vestulAngliei), scrie Daily Mail.

Arestările vin după ce autoritățile americane, în functe cu CIA,au avertizat Marea Britanie că există un „potențial ridicat” deviolențe împotriva cetățenilor și a bunurilor țării.Departamentelor de poliție li s-a spus că, foarte probabil,uciderea lui bin Laden îi va „inspira” pe extremiști să serăzbune.

Cei cinci bărbați, toți având între 20 și 30 de ani și fiind dinLondra, au fost reținuți luni după-amiază. Ei au fost ținuți încustodia poliției pe parcursul nopții, iar de dimineață au fosttransportați în Manchester.

Uzina Sellafield

Poliția spune că, deocamdată, nu știe să existe vreo legăturăîntre suspecți și Osama bin Laden, dar că i-a reținut pe cei cincidin cauza avertizărilor din întreaga lume, că uciderea lideruluitaliban ar putea determina un val de violențe din parteateroriștilor.

„Luni, 2 mai, la 4:32 PM (n.r. 18:32, ora României), ofițerii depoliție de la Jandarmeria Nucleară Civilă (CNC) au oprit șiverificat un vehicul, în apropierea complexului Sellafield, dinCumbria de Vest. Ca rezultat, polițiștii (…) au reținut cincibărbați (…), în baza Legii Antiterorism. (…) Închidereadrumului, pentru o scurtă perioadă de timp, a afectat traficul dinzonă”, se arată într-un comunicat al CNC.

Atât locul, cât și momentul în care a fost efectuată arestareasunt motive de panică, notează Daily Mail. Asta pentru că laSellafield se lucrează cu „materiale nucleare foarte periculoase”,iar cei cinci au fost reținuți la doar câteva ore după anunțuluciderii lui Osama bin Laden.

Poliția din Manchester spune că investigația se află în stadiuincipient. „În acest moment, nu știm dacă există vreo conexiune cuevenimentele recente din Pakistan”, a spus un purtător de cuvânt alinstituției.

Legea antiterorismului din Marea Britanie permite ofițerilor depoliție să aresteze orice persoană „suficient de suspectă” să fieterorist.

Complexul de la Sellafield este protejat atât de ofițeri CNC,cât și de agenți de pază de la firme private, unii dintre ei fiindînarmați. Situl este obiectul unui vast șantier de demolare ainstalațiilor vechi și include activități de tratare acombustibilului nuclear uzat.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Medic celebru, despre efectele NOCIVE ale dietelor: „Nu mâncarea este de vină, nu pâinea”. De...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide