Cine aprinde fitilul „marelui miting de 80.000 de oameni”. Elena Udrea bagă fitile: „Să vedem dacă-i putem stopa legal”

Redactor:
Marian Sultănoiu
Cine aprinde fitilul „marelui miting de 80.000 de oameni”.  Elena Udrea bagă fitile: „Să vedem dacă-i putem stopa legal”
Anunțul liderilor Opoziției și ai marilor confederații sindicale, în ceea ce privește organizarea unui mare miting de protest la București, în ziua moțiunii, la care vor participa 80.000 de oameni, precum și îndemnurile secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, și cele ale președintelui Consiliului Național al partidului, Adrian Năstase, ca aleșii locali să vină alături de sindicaliști în acțiunile pe care le vor desfășura, au generat o explozie în lanț din partea șefilor PDL.

Anunțul liderilor Opoziției și ai marilor confederațiisindicale, în ceea ce privește organizarea unui mare miting deprotest la București, în ziua moțiunii, la care vor participa80.000 de oameni, precum și îndemnurile secretarului general alPSD, Liviu Dragnea, și cele ale președintelui Consiliului Naționalal partidului, Adrian Năstase, ca aleșii locali să vină alături desindicaliști în acțiunile pe care le vor desfășura, au generat oexplozie în lanț din partea șefilor PDL.

Elena Udrea a fost cea care a aprins fitilul, duminică seara,după ce democrat-liberalii au hotărât, „în unanimitate”, în cadrulBPN, să se abțină la votul moțiunii. Ministrul Turismului adeclarat că „va analiza dacă acțiunile de stradă din ziua moțiuniide cenzură pot fi stopate prin mijloace legale”. „Iar, dacă nu,trebuie să se știe că majoritatea celor care vor ieși în stradăsunt membri de partid”, a spus ea, precizând că „a înțeles” căpoliticienii vor încerca să închirieze garnituri de tren, microbuzeși autocare, pentru a-și transporta oamenii la București. „Oameniitrebuie să știe că o parte din ce vor vedea miercuri este unscenariu, o regie pusă la punct de PSD și PNL”, a mai spus Udrea,consimțind, totuși, că „nu există mijloace legale pentru aîmpiedica acest miting, decât dacă se încearcă o acțiuneviolentă”.

Flutur acuză PSD că instigă la violență

Vicepreședintele PDL, Gheorghe Flutur, a fost și mai exploziv îndeclarații, cerând PSD „să renunțe la instigarea la violență, lamitingul organizat miercuri, în ziua votului asupra moțiunii decenzură”. El i-a întrebat pe liderii din Kiseleff cu ce fonduri vorputea aduce la București furnicarul necesar de autocare și aprecizat, deși regretă s-o spună, că „în esență, moțiunea are labază instigarea la violență”. „Avem informații credibile potrivitcărora PSD pregătește zeci de autocare și garnituri de tren și esteregretabil că vor prezenta acești delegați ca fiind cetățeniindignați la adresa Guvernului”, a spus Flutur. Totodată el a atrasatenția PSD că, în calitate de partid european, „are obligația de apăstra ordinea în țară. „Aceasta este o acțiune regretabilă pentruun partid care se pretinde european, dar recurge la mijloacefolosite în anii ’80”. Gheorghe Flutur a atenționat inclusivsindicatele să nu se lase atrase într-o astfel de „regie aviolenței”.

Videanu și Blaga spun că la miting vin membri departid

Adriean Videanu a făcut și el front comun cu Udrea și Flutur,susținând că „moțiunea nu are nimic în comun cu interesulcetățeanului” și că „este pentru prima dată în istoria Românieicând se dorește dezbaterea moțiunii în stradă”. Videanu a mai spuscă mitingul va avea loc miercuri, numai dacă protestatarii auprimit autorizație de la primărie. Nici secretarul general al PDL,Vasile Blaga, nu a făcut notă separată. Blaga a spus chiar căexistă o normă potrivit căreia fiecare primar al opoziției ar urmasă aducă 25 de oameni. „Că vin membri de partid, este clar. Dar auși o normă – 25 de oameni de primar”. În ceea ce priveșteposibilitatea stopării acțiunilor de protest, Vasile Blaga aprecizat că nu vor exista astfel de măsuri. „Nu facem nimic, eu nuștiu ce este ilegal. Dacă lumea vrea să demonstreze, demonstrează”,a spus fostul ministru de Interne.

Dragnea (PSD): „Nu le-am cerut primarilor să aducăoameni la București”

De cealaltă parte a baricadei, liderii social-democrați și ceiliberali se pregătesc pentru moțiune și miting. Secretarul generalal PSD, Liviu Dragnea, tocmai se afla într-o întâlnire cu lideriiliberali, dar a precizat că nu le-a cerut primarilorsocial-democrați să aducă oameni la mitingul de miercuri. „Eu nule-am cerut să vină cu oameni la această acțiune”, a spus el pentrugândul.

l Bogdan Hossu – Cartel Alfa: „Nu vedem decât aceleași reacțiide tip comunist în care se încearcă denigrarea mișcării sindicaleprin diverse acțiuni: intoxicarea că ar fi o acțiune pur politicăși nu una sindicală, încercarea de a bloca participarea cetățenilorla acțiune; convocarea lor la diverse alte acțiuni – instruire,trageri, inspecții RAR – chiar în ziua mitingului”.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Ramona Olaru, fără niciun ban de zile bune! Cardul i-a fost blocat! Care este cauza:...
Inchide