Cine este medicul Șerban Brădișteanu, acuzat de favorizarea infractorului în cazul Năstase

Cine este medicul Șerban Brădișteanu, acuzat de favorizarea infractorului în cazul Năstase
Publicat: 26/06/2012, 17:10
Actualizat: 09/07/2013, 18:42

Șerban Brădișteanu este șeful secției de Chirurgie Cardiacă și Vase Mari din cadrul Spitalului Floreasca. El și medicul Ioan Lascăr au fost cei care s-au ocupat de Adrian Năstase din momentul în care acesta a ajuns la Spitalul Floreasca și l-au operat joi, 21 iunie. Brădișteanu a făcut parte și din comisia care a analizat situația medicală a fostului premier după ce Poliția Capitalei a solicitat informații în acest sens. Brădișteanu urma să facă parte din comisia mixtă care ar fi decis dacă Adrian Năstase poate sau nu să fie transferat la Spitalul Penitenciar Rahova.

Șerban Brădișteanu a fost în legislatura 2004-2008 senator ales pe listele PSD.

Medicul Șerban Brădișteanu este urmărit penal pentru favorizarea infractorului, a anunțat DNA în această dimineață. Alături de Brădișteanu, DNA a început urmărirea penală în cazul a trei polițiști.

Șerban Brădișteanu este el însuși judecat de Tribunalul București într-un dosar de corupție. În acest proces, medicul Brădișteanu a fost acuzat că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari și o alta, în mai multe tranșe, de trei milioane și jumătate de euro, toți banii fiind dați de o firmă austriaco-elvețiană ce distribuie produse medicale, CC Med AG. În schimbul banilor, Brădișteanu ar fi facilitat companiei câștigarea unei licitații pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfășurată în anii 2001-2002. În 2009, Brădișteanu a fost achitat de Tribunalul București. În decembrie 2010, Curtea de Apel București a decis în recurs rejudecarea dosarului la Tribunalul București, unde se judecă și în acest moment. Dosarul are termen pe 8 august 2012.

Vezi aici traseul dosarului

În urma acestui dosar, Agenția Națională de Integritate a solicitat judecătorilor confiscarea sumei de 4 milioane euro de la Brădișteanu, considerând acești bani drept avere nejustificată. După mai multe sincope în instantă, procesul inițiat de ANI a fost reluat și se judecă la Curtea de Apel București care va decide dacă cei 4 milioane de euro vor fi sau nu confiscați.

Citeste mai multe aici

Medicul Șerban Brădișteanu s-a ocupat de tratamentul și intervențiile chirurgicale efectuate asupra unor personalități publice judecate în dosare penale. Brădișteanu a fost cel care l-a operat pe omul de afaceri Cristi Borcea înainte ca instanța să pronunțe o sentință în dosarul „Transferurilor”.

In dosarul Transferurilor, Cristian Borcea alături de Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu au fost acuzați de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul estimat de procurori fiind de aproximativ 10 milioane de dolari. Vezi aici detalii

Tot Brădișteanu a fost cel care l-a operat și pe Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș care după ce judecătorii au decis arestarea sa preventivă într-un dosar de corupție a acuzat un infarct.

În acest dosar, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, fals intelectual în legătură directă cu infracțiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităților Europene, anterior menționată, luare de mită și instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obținerii pentru altul a unui avantaj patrimonial. Dosarul este judecat de Tribunalul Argeș.

Citește mai multe aici

În 2010, fostul general Mihai Chițac, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, a părăsit penitenciarul, pentru patru luni, după ce a solicitat și a obținut întreruperea pedepsei pe motive medicale. De cazul său s-a ocupt tot medicul Șerban Brădișteanu.

Pedepasa lui Chițac a fost întreruptă de alte cinci ori, din motive medicale. În mai 2010, Chițac trebuia sa fie operat la inimă. Operația a fost însă amânată, Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Spitalului „Floreasca” din Capitală, declarând că starea pacientului era foarte gravă și că analizele prezentate de acesta nu indicau siguranță în efectuarea intervențiilor chirurgicale. Chițac a fost operat în septembrie 2010, iar după două luni a decedat.

Brădișteanu i-a mai operat și pe Cornel Dinu și Nicolae Văcăroiu.

Medicul Brădișteanu a realizat în 1999 primul Primul transplant de cord din România. Presa a mai relatat că Brădișteanua a efectuat stagii de pregătire în străinătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”