Cine vrea să vândă României patru corvete. Dezvăluirea ministrului Fifor

Redactor:
Cătălin Legănel
Cine vrea să vândă României patru corvete. Dezvăluirea ministrului Fifor
Cine vrea să vândă României patru corvete. Dezvăluirea ministrului Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, un forum de securitate care are loc în stațiunea Mamaia, despre realizarea celor patru corvete, că este un proces de durată, dar că este convins că până la sfârșitul anului va fi semnat contractul cu compania câștigătoare.

„Săptămâna aceasta continuă procedura de achiziție. Din câte am înțeles eu, e perioada în care se depun ofertele pentru realizarea celor patru corvete multifuncționale. Fiind o procedură în desfășurare permiteți-mi să nu discut despre acest lucru. Important este că noi ne dorim foarte mult ca procedura să se încheie cu succes și până la sfârșitul anului să putem să semnăm contractul cu compania care va câștiga această procedură de achiziții, iar de anul viitor să intrăm în linie dreaptă cu construirea celor patru corvete multifuncționale, într-un șantier naval din România. (…) Sunt patru oferte, din câte știu eu, care au rămas în competiție”, a spus Mihai Fifor.

Pe lângă construcția celor patru nave, în contract va intra și reabilitarea fregatelor Regele Ferdinand și Regina Maria.

„Reamintesc că din offset-ul de la acest contract vom moderniza și cele două fregate achiziționate în urmă cu ceva vreme de la marina britanică”, a mai spus ministrul.

Totodată, Fifor a precizat că un alt proiect ce se adresează Marinei Militare este cel al bateriilor de coastă, care va intra în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

„Ne interesează să întărim și aceste capabilități pe care le avem la Marea Neagră. Tocmai de aceea am spus că 2018 este anul marinei și uitați că asta facem: avem procedura pentru corvete în plină desfășurare, săptămâna viitoare ducem în Guvern proiectul de hotărâre pentru achiziționarea bateriilor de coastă”, a mai declarat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a fost prezent, sâmbătă, la „Black Sea and Balkans Security Forum”, unde a participat la dezbaterile cu tema „Provocările în privința securității în zona Mării Negre și Balcani”.

 

Inchide