Cioloș, după declarațiile fostului premier despre limbile străine: Dăncilă, pentru că nu știe engleză, nu e în măsură să negocieze funcția de comisar european

Redactor:
Elena Crangasu
Cioloș, după declarațiile fostului premier despre limbile străine: Dăncilă, pentru că nu știe engleză, nu e în măsură să negocieze funcția de comisar european
Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a afirmat, duminică, la Cluj, că premierul demis Viorica Dăncilă nu e în măsura de a negocia comisarul european, deoarece nu știe să vorbească limba engleză.

„Educația, pentru că așa cum ați văzut, mentalitatea pe care PSD încerarcă s-o inducă este aceea că cu cât ești mai puțin educat, cu atât ești mai patriot, pentru că nu pot să înțeleg altfel cum poți să spui că dacă nu vorbești limbi străine, abia atunci ești patriot. Din păcate, doamna Dăncilă, pentru că nu vorbește limbi străine, după nouă ani în PE, nu e în măsură nici măcar să negocieze funcția de comisar european, în momentul de față, pentru că îi e greu să aibă un dialog cu partenerii ei de acolo.”, a afirmat Dacian Cioloș, în Cluj.

Liderul PLUS a adăugat că ideile luate la nivelul UE pot fi și românești, pentru că România face parte din Uniune.

„Iată, România poate să fie o țară reprezentată demn la nivel european, o țară care să contribuie la construcția europeană și o țară care să vină cu idei acolo, iar deciziile care se iau la nivel european pot fi și idei românești, pentru că România este pare a UE. În felul acesta considerăm noi că ne îndeplinim datoria de români, de patrioți români care fac parte din UE. Și da, trebuie să recunosc, îmi asum vina aceasta, vorbesc puțin limba engleză și vorbesc și limba franceză și am pretenția că sunt și patriot.”, a subliniat Cioloș.

Reacția vine în contextul în care, întrebată într-o conferință de presă la Timișoara de ce nu se descurcă în limba engleză, Dăncilă a răspuns: „Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România. Haideți să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri. Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză, germană, franceză și se duc la Bruxelles să spună ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă”.

Referindu-se la cei care vorbesc bine limba engleză și spun ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă, Dăncilă a continuat: „Nu spun, de fapt, ceea ce ar trebui să susțină pentru această țară. Eu sunt un proeuropean convins, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină eu cred că este relevant relevant, dar important este ceea ce faci pentru români și cu câtă demnitate îți reprezinți țara atât în țara ta, cât și în afara granițelor”.

Ulterior, liderul PSD a revenit cu precizări despre vorbitorii de limbi străine, spunând că reprezintă o resursă valoroasă pentru țară. Premierul demis a precizat că nu este însă de acord cu politicienii care își critică propria țară în una din limbile de circulație internațională.

Rugată vineri, în județul Timiș, să lămurească ce părere are despre vorbitorii de limbi străine, Dăncilă a spus: „Apreciez toți vorbitorii de limbi străine, fie că vorbim de engleză, franceză sau germană. Sunt o resursă valoroasă pentru țara noastră. Nu suntem de acord cu politicienii care în una din limbile de circulație internațională își critică propria țară”.

 

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Alegeri Locale 2020. Când apar de fapt primele rezultate Exit-poll
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Alegeri locale 2020. Câți români au VOTAT până la această oră. Au apărut primele date!
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide