• Publicat:
Știri

Cioloș vrea să candideze la șefia grupului „Înnoim Europa” din Parlamentul European

Cioloș vrea să candideze la șefia grupului „Înnoim Europa” din Parlamentul European
Liderul PLUS Dacian Cioloș vrea să candideze pentru șefia grupului în Parlamentul European „Înnoim Europa", au declarat surse politice, pentru Mediafax. Din grup fac parte ALDE, mișcarea „En marche" și Alianța USR-PLUS.

„Înțeleaptă decizia lui Nathalie Loiseau de a renunța la candidatura pentru președinția grupului Renew Europe, ex ALDE. Românul Dacian Cioloș, fost premier și fost comisar pentru Agricultură ar trebui să joace aici un rol important”, a scris, joi, pe Twitter Jean Arthuis, membru al grupului ALDE și președinte al Comisiei de buget din PE.

 

 

 

Grupul ALDE a anunțat, într-un mesaj pe Twitter, că se va numi „Înnoim Europa”. Ulterior Dacian Cioloș a precizat într-o postare pe Facebook că Alianța USR-PLUS este pregătită ca alături de ALDE, En Marche să ajute la construirea unei Europe puternice și moderne.

Guy Verhofstadt a anunțat reformarea grupului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din PE și dorința de a forma o altă alianță politică.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din mișcarea „Renașterea europeană” propus de președintele Franței, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianța USR-PLUS vrea să adere la noul bloc, alături de Ciudadanos din Spania.

Foto: Hepta

Inchide