Circulația feroviară, oprită peste 6 ore pe o magistrală, după ce a luat foc o locomotivă – VIDEO

Redactor:
Ioana Sfârlea
Circulația feroviară pe magistrala 300 a fost blocată peste șase ore, în timpul nopții de marți spre miercuri, după ce locomotiva de la o garnitură cu 39 de vagoane, care transportau uree, a luat foc la ieșirea din satul Valea Lungă spre Blaj, în județul Alba.

Pompierii au putut interveni doar la o oră după izbucnirea incendiului, când locomotiva era deja cuprinsă în totalitate de flăcări, deoarece nu a fost întrerupt curentul la linia de înaltă tensiune.

„Din păcate, echipajele prezente la fața locului nu au primit acceptul personalului CFR prezent la fața locului ca să intervină, din cauza faptului că exista tensiune pe linia de alimentare”, a explicat maiorul Ovidfiu Costea de la ISU Alba.

Acesta a mai precizat că personalul conductor al trenului s-a autoevacuat și nu sunt înregistrate victime.

Dacă la început, pe geamurile locomotivei se vedea ieșind doar fum, după un timp flăcările au început să cuprindă întreaga locomotivă. Potrivit ISU Alba intervenția de stingere a început după ora 1.00 iar incendiul a fost lichidat în totalitate în jurul orei 5.30.

„Locomotiva a fost tractată. Circulația feroviară a fost blocată deoarece era linia principală (magistrala 300, locație km 363+900m). Curentul a fost oprit între orele 01.00- 06.00 când s-a reluat traficul feroviar. Locomotiva a fost tractată în gara din Valea Lungă. Cauza: scurtcircuit electric la compresor (motor electric)”, a precizat maiorul Costea.

La ora transmiterii acestei știri, traficul feroviar a fost reluat.

Inchide