CNA a retras toate licențele Radio Guerrilla; postul de radio se închide. Răspunsul radioului

Redactor:
Madalina Cerban
CNA a retras toate licențele Radio Guerrilla; postul de radio se închide. Răspunsul radioului
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis, în ședința de joi, să retragă toate licențele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deținute de Realitatea Media SA, ceea ce implică faptul că postul de radio trebuie să se închidă oficial.

UPDATE 15.20. La scurt timp după ce  CNA a anunțat decizia de retragere a licențelor audiovizuale ale Radio Guerrilla, reprezentanții radioului au declarat că „proiectul continuă”. Mai mult, se vor prezenta peste 45 de zile la concurs pentru redobândirea licenței. „Stați liniștiți, proiectul continuă. Peste 45 de zile ne vom prezenta la concurs pentru redobândirea licenței”, a fost anunțul radioului.

Potrivit Mediafax, licențele terestre ale Radio Guerrilla ar putea fi scoase la concurs de CNA în luna octombrie, după cum a anunțat Laura Georgescu, președintele Consiliului, la concurs anunțându-și deja prezența și Liviu Mihaiu.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis, în ședința de joi, să retragă toate licențele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deținute de Realitatea Media SA, ceea ce implică faptul că postul de radio trebuie să se închidă oficial.

Membrii CNA nu au precizat oficial care este data exactă de la care Radio Guerrilla trebuie să înceteze emisia. Însă, în mod obișnuit, deciziile luate de CNA trebuie puse în aplicare din momentul în care radiodifuzorul – în cazul de față Realitatea Media SA – primește oficial documentul prin care este informat de hotărârea luată de Consiliu. Astfel, este de așteptat ca decizia CNA privind retragerea licențelor Radio Guerrilla să ajungă la Realitatea Media SA cel mai probabil vineri.

Decizia de retragere a licențelor Radio Guerrilla a fost aplicată la propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, în baza articolului 56 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „(1) Licența audiovizuală analogică sau digitală poate fi cedată către un terț numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrării în difuzare, cu asumarea de către noul titular a tuturor obligațiilor decurgând din licență și cu prezentarea certificatelor fiscale din care să rezulte că la data solicitării acordului Consiliului pentru cedarea licenței nici societatea titulară cedentă a licenței și nici societatea cesionară nu înregistrează obligații restante la bugetul de stat”, și a articolului 57, alineatul 1, literele c și d din Lege – „Licența audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situații: „ca urmare a încălcării normelor privind regimul proprietății în audiovizual, prevăzute la art. 46, și a nerespectării dispozițiilor art. 56”.

Decizia a fost luată cu șapte voturi „pentru” (Valentin Jucan, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu și Cristina Trepcea) și trei voturi „împotrivă” (Lorand Turos, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

Decizia vizează toate cele 24 de licențe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licențe terestre și o licență de satelit) pe care Realitatea Media SA le deține.

Licențele terestre ale Radio Guerrilla sunt în București, Baia Mare, Brăila, Cernavodă, Cluj, Comănești, Constanța, Craiova, Dărăbani, Focșani, Iași, Oltenița, Petroșani, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Sighișoara, Sulina, Târgu Mureș, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Vaslui și Zalău.

Decizia a fost luată de CNA după ce, pe 16 septembrie, societatea Realitatea Media SA, aflată în insolvență, a anunțat că va vinde la licitație, prin administratorul său judiciar, HM Expert IPURL, licențele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla. Potrivit unor anunțuri postate luni pe site-ul HM Expert IPURL, licitațiile se vor desfășura săptămânal, în fiecare zi de luni, de la ora 13.00, la sediul administratorului judiciar.

Astfel, în ședința precedentă a CNA, din 17 septembrie, CNA a anunțat că vânzarea la licitație a licențelor audiovizuale ale Radio Guerrilla este ilegală, precizând că aceste licențe vor fi retrase de Consiliu în cazul în care ele vor fi tranzacționate prin licitație. În aceeași zi, anunțurile de scoatere la licitație a licențelor Radio Guerrilla au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL.

Cu toate acestea, în ședința de joi, CNA a reluat discuțiile și a retras licențele Radio Guerrilla.

Și Laura Georgescu, președintele CNA, a făcut joi o propunere de retragere a licențelor Radio Guerrilla, pe care ulterior însă și-a retras-o și a susținut propunerea făcută de Valentin Jucan.

La ședința CNA de joi au participat Mihaela Hamza, reprezentantul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL, Andrei Țâru, avocatul Realitatea Media SA, Mura Frânculescu, directorul executiv al Realitatea Media, Liviu Mihaiu și Mihai Dobrovolschi, realizatori la Radio Guerrilla.

 

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide