• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

CNADNR cere Curții de Conturi să verifice contractele de întreținere a drumurilor

CNADNR cere Curții de Conturi să verifice contractele de întreținere a drumurilor
CNADNR cere Curții de Conturi să verifice contractele de întreținere a drumurilor

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a anunțat marți că a solicitat Curții de Conturi să verifice derularea tururor contractelor subsecvente de întreținere a drumurilor și autostrăzilor încheiate de companie, scrie Mediafax.

Începând cu anul 2008, CNADNR SA a încheiat acorduri cadru privind activitatea de întreținere multianuală a drumurilor naționale și autostrăzilor.

„Vă rugăm să binevoiți a analiza și a dispune asupra posibilității introducerii în programul de activitate a unor misiuni de control a căror arie de verificare să cuprindă acordurile cadru și contractele subsecvente încheiate în baza acestora, pentru perioadele de derulare care nu au făcut obiectul unei acțiuni de control până în prezent”, se arată în adresa transmisă de CNADNR către conducerea Curții de Conturi.

În raportul pe 2010 Curtea de Conturi notează o serie de nereguli constatate la CNADNR, în urma unui control care a vizat legalitatea utilizării și rambursării unor împrumuturi. Prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi a fost de 7,61 milioane lei.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat vineri că în timpul mandatului său Corpul de Control al instituției a formulat șase plângeri penale, iar Compania de Drumuri a transmis DNA și IGP alte șase astfel de dosare, fără să nominalizeze însă persoanele acuzate.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, printre dosarele de plângere penală se numără cele privind contractul de achiziție a sistemului informatic de emitere, gestiune și control al rovinietei, unele achiziții de sare pentru deszăpezire, realizate cu câțiva ani în urmă, și cazuri legate de două agenții CNADNR de control și încasare – Giurgeni și Calafat.

Totodată, alte dosare urmează să fie transmise autorităților competente și vizează Societatea de Turism Feroviar și compania Telecomunicații CFR, ambele parte a CFR SA, conform surselor citate.

Boagiu, aflată la conducerea Ministerului Transporturilor din septembrie 2010, i-a predat vineri portofoliul lui Alexandru Nazare, până săptămâna trecută secretar de stat în instituție.

Inchide