Cod roșu de inundații pe râuri din județele Mureș și Bistrița-Năsăud

Redactor:
Corespondenti
Cod roșu de inundații pe râuri din județele Mureș și Bistrița-Năsăud
Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare Cod roșu de inundații pe mai multe râuri din județele Mureș și Bistrița-Năsăud. Potrivit specialiștilor, din cauza precipitațiilor abundente se pot forma viituri, iar pe unele râuri vor fi depășite cotele de pericol.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, miercuri, o avertizare Cod roșu de inundații pe mai multe râuri din județele Mureș și Bistrița-Năsăud.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ardan, Șieu – bazinul superior amonte confluență cu râul Ardan, Lut – bazinul superior aferent județului Bistrița-Năsăud, susțin specialiștii.

Avertizarea vizează râuri din județele Mureș și Bistrița-Năsăud și este valabilă de miercuri, de la ora 22.30, până joi, la ora 8.00.

Foto: 123RF

Inchide