Conferință MAS | CarolFlynn: Riscul comiterii unor atacuri cibernetice de teroriști, sursă de preocupare

Redactor:
Mihai Draghici
Conferință MAS | CarolFlynn: Riscul comiterii unor atacuri cibernetice de teroriști, sursă de preocupare
Riscul comiterii unor atacuri cibernetice majore de către grupuri teroriste constituie o "sursă de preocupări majore", declara în noiembrie 2018 Carol Rollie Flynn, specialistă a Agenției Centrale de Informații (CIA) în combaterea terorismului, invitată la Conferința MAS programată marți.

„Posibilitatea ca un grup terorist sau un individ să obțină arme de distrugere în masă sau instrumente pentru comiterea unui atac cibernetic masiv care să afecteze grav sistemele financiare și infrastructura esențială continuă să fie o sursă de preocupări majore. Prevenirea comiterii unor astfel de atacuri este foarte, foarte dificilă, deoerece instrumentele serviciilor de securitate pentru depistarea și contracararea atacurilor nu funcționează dacă teroristul nu are legături detectabile cu grupuri teroriste cunoscute”, a afirmat în 2018 Carol Rollie Flynn, fost director adjunct al Centrului CIA pentru Combaterea Terorismului.

Carol Rollie Flynn este cercetător în Programul de Securitate Națională al Institutului de Studii pentru Politică Externă (Foreign Policy Research Institute), expert CIA și specialist în combaterea terorismului. Carol Rollie Flynn este invitată la Conferința Monitorului Apărării și Securității intitulată „Punți de securitate transatlantică pe fondul discrepanțelor dintre marile strategii de securitate – Viziunea României”, eveniment organizat de Monitorul Apărării și Securității (MAS) marți, 16 aprilie. Evenimentul va putea fi urmărit live pe site-urile https://monitorulapararii.ro/, www.mediafax.ro, www.gandul.info și pe paginile de Facebook ale produselor menționate.

 

Inchide