Corina Dumitrescu, după scandalul CV-ului și al studiilor la Stanford: „Nu mă retrag, nu mi-a cerut-o nimeni. Strategii de imagine ai PSD-ului NU m-au lăsat să clarific situația”. EXCLUSIV

Corina Dumitrescu, după scandalul CV-ului și al studiilor la Stanford: Nu mă retrag, nu mi-a cerut-o nimeni. Strategii de imagine ai PSD-ului NU m-au lăsat să clarific situația. EXCLUSIV
Publicat: 05/05/2012, 22:44
Actualizat: 06/05/2012, 17:51

Corina Dumitrescu, nominalizată de premierul desemnat Victor Ponta să preia portofoliul Educației, a explicat, în exclusivitate pentru gândul, greșelile din CV-ul postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, situația studiilor la Stanford, precum și decizia pe care a luat-o în legătură cu procesul intentat ministerului pe care ar urma să-l conducă.

V-ați gândit să vă retrageți sau v-a cerut cineva să vă retrageți din guvernul propus de premierul desemnat Victor Ponta?

Corina Dumitrescu: Nu m-am gândit să mă retrag și nici nu mi s-a propus așa ceva.

De ce ați acceptat nominalizarea la Ministerul Educației?

CD: Am acceptat-o cu gândul că, după ce atâta lume mi-a spus și media au demonstrat, în bună măsură, că învățământul românesc nu arată așa cum ar putea el să arate, să încercăm împreună să îi dăm fața pe care o merită.

Credeți că sunt suficiente 6 luni?

CD: Nu mi s-a propus un mandat pe șase luni, nu a existat o limită de timp în ceea ce mă privește. Și cred că binele are un început întotdeauna, iar acest început al binelui eu putem să-l marchez și numai în șase luni de zile, neavând parti-pris-uri, neavând condiționări, neavând miză, decât buna credință. Să nu uităm că sunt un om realizat, un om căruia nu i-ar fi trebuit o obligație socială în plus.

Cum comentați cea mai recentă acuzație despre care presa a scris astăzi, în legătură cu plagierea lucrării lui Octavian Manolache, cel care a intentat și un proces împotriva dumneavoastră și a soțului, deputatul PSD, Cristian Dumitrescu?

CD: Am o hotărâre judecătorească definitivă că nu sunt parte în acest proces.

Dar soțul dumneavoastră este?

CD: M-ați întrebat în legătură cu mine, vă răspund în legătură cu mine. Să ne concentrăm pe mine. Atunci când mi s-a propus această funcție, s-a apreciat foarte corect că la fermitatea și capacitatea mea managerială și inclusiv, așa cum a spus domnul Marga, în ceea ce privește competența în domeniul legislativ, ar trebui eu să fiu omul. Eu nu mi-am dorit și nici nu am solicitat acest post. Nici nu eram în țara, mi s-a cerut să vin urgent. Nu am făcut nici cel mai mic demers pentru a fi numită aici.

Cum se explică numeroasele greșeli din CV-ul dvs.?

CD: CV-ul în format european nu îngăduie să oferi prea multe detalii. Și atunci, în dreptul formării profesionale, trebuia trecută o instituție. Am trecut-o. În dreptul domeniului am trecut „cursuri de drept internațional”. În dreptul diplomei nu am trecut diplomă pentru că formarea profesională, adesea, se finalizează cu o diplomă, dar adesea nu. Ați intrat în capcană, din păcate, pe nemerit, pentru că, de fapt, nici eu nu am răspuns la telefoane, știind că este un joc de imagine mai puțin corect. Presa a întrebat despre Corina Adriana Dumitrescu. Într-adevăr, Corina Adriana Dumitrescu nu a urmat niciun stagiu de formare profesională la Stanford, institutul Hoover. Dar Corina Adriana Radu, căci așa mă chema, da. Presa a fost în situația ca eu să nu răspund, pentru că eu nu puteam politic să răspund. Sunt condiționată pentru că fac parte dintr-o echipă și atunci aștept îngăduința de a contacta presa. Nu sunt supărată decât pe cei care nu mă lasă să fiu contactată de presă.

Cine nu vă îngăduie acest lucru?

CD: Există strategi de imgine, ca la toate partidele, și ei îți dau sau nu ok-ul.

Revenind la Stanford, cât a durat stagiul de pregătire de acolo?

CD: Adeverință că am fost acolo o să vină de la Stanford. Profesorul care a fost coordonatorul stagiului meu de formare profesională, fiind în această perioadă în Elveția, a dorit să intre pe televiziuni. Dar strategii de presă au spus „nu”. Eu deja puteam să probez cu martor că am fost acolo. Eu îmi asum însă, din cauza interdicției strategilor de imagine, confuzia în care presa a intrat întrebând despre altă persoană.

Dincolo de situația referitoare la Stanford, CV-ul dumneavoastră conținea foarte multe greșeli. Cum explicați acest lucru?

CD: Erau numai greșeli de tehnoredactare, pe care nu am făcut-o eu. De fapt, știți cu ce ne luptăm noi aici? Cu niște clanuri care stau de ani buni în educație și fac rău. Aveau teamă de mine că o să mă uit ce s-a întâmplat cu fondurile pe Educație, că nu vor mai dispune ei de aceste fonduri, ci școala românească. Revenind. De la o anumită funcție în sus nu stau oamenii să-și tehnoredacteze ei înșiși CV-ul, pentru că nu au timp.

Dar de ce nu l-ați verificat dumneavoastră, după tehnoredactare?

CD: Această tehnoredactare a fost făcută pentru candidatura mea în CSM, care mi-a fost propusă de către PSD într-o mare grabă și la limita închiderii ghișeului unde trebuia depusă. Eu nu pot să-l dau afară pe omul care a făcut tehnoredactarea pentru că el are această scuză. Eu însă îmi asum cu toată responsabilitatea că nu am verificat ulterior. Este vina mea. M-am uitat la dosar: să am adeverința că nu am fost colaborator al Securității, m-am uitat să fie în regulă propunerea pe care mi-a făcut-o consiliul Facultății de Drept, m-am uitat la lucrurile de conținut. După aceea nu m-am mai uitat în urmă. CV-ul a fost încărcat apoi pe site-ul CSM fără să-l mai verifice nimeni. După 5 ani de Ministerul Justiției și peste 20 de ani de învățământ, la mine totul este impecabil. Sunt un om mult prea responsabil și mult prea experimentat ca să mă expun într-o situație cu un mimim grad de vulnerabilitate.

În ceea ce privește procesul pe care Asociația Universităților Particulare din România, al cărei președinte executiv sunteți, l-a intentat Ministerului Educației, care va fi în continuare poziția dumneavoastră?

CD: Acțiunea nu este semnată de mine, ci de președintele asociației. Dar am solicitat conducerii acesteia ca, în bună înțelegere cu avocatul, să facă demersurile după votul de încredere al Parlamentului, pentru a suspenda această acțiune în justiție câta vreme eu sunt la ministerul Educației.

În acest moment ANI vă cercetează privind incompatibilitatea între funcția de membru CSM și cea de rector al Universității Dimitrie Cantemir. De ce nu ați demisionat din această funcție atunci când ați fost numită la CSM?

CD: Legea privind incompatibilitatea vorbește de funcții publice. Ori eu nu eram rector la o univeristate de stat, ci la una particulară. Și secretarul de stat în ministrul Justiției mi-a spus că nu sunt subiect al acestei legi. Dacă aș fi fost subiect, lucrarea ar fi fost demult finalizată. Îmi voi da demisia din toate funcțiile dacă voi fi ministru.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...