CRIMA DE LA GIURGIU. Medicii de la Urgență, amendați cu câte 3.000 de lei pentru că l-au lăsat pe baschetbalistul Hardy să moară

CRIMA DE LA GIURGIU. Medicii de la Urgență, amendați cu câte 3.000 de lei pentru că l-au lăsat pe baschetbalistul Hardy să moară
Ancheta Ministerului Sănătății la Spitalul de Urgență din Giurgiu a descoperit nereguli grave în procedura care trebuia aplicată în cazul baschetbalistului american Chauncey Hardy, primit în stare de comă la spital

Ancheta Ministerului Sănătății la Spitalul de Urgență din Giurgiu a descoperit nereguli grave în procedura care trebuia aplicată în cazul baschetbalistului american Chauncey Hardy, primit în stare de comă la spital, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

„Bolnavul nu a avut nici măcar o radiografie efectuată. Nu a fost solicitat un consult de specialitate, în condițiile în care el era în comă. A stat neîntubat de la ora 4.22 când a sosit, până dimineața când a fost transferat”, a declarat Arafat despre modul în care a fost tratat sportivul american lovit mortal, în clubul giurgiuvean Emotione, de Ionuț Tănăsoaia.

Controlul Ministerului a mai relevat faptul că, deși procedura cerea celor doi medici de gardă să supună pacientul sosit în comă la un control cu computer tomograf, această măsură nu a fost luată. Explicația este cât se poate de simplă: Spitalul de Urgență din Giurgiu nu dispune de un astfel de aparat, însă are contract cu o firmă privată care le pune la dispoziție tomograful. Nu însă și pe timpul nopții, ci doar ziua.

Cu toate acestea, medicii de gardă nu au dispus transferul de urgență al pacientului, ci au așteptat până dimineața, fără a lua nici o altă măsură de îngrijire a pacientului.

Ministerul Sănătății recomandă Direcției de Sănătate Publică Giurgiu să amendeze Spitalul de Urgență Giurgiu cu suma de 35.000 de lei (aproximativ 8.500 de euro), iar cei doi medici care au asigurat garda în acea noapte să fie amendați cu câte 3.000 de lei. De asemenea, medicul de pe ambulanța care trebuia să îl transfere dimineața pe baschetbalist la București va fi și el amendat cu 1.500 de lei, pentru că în loc să însoțească pacientul pe drum, a dispus să fie trimisă o ambulanță cu o asistentă. La un caz de asemenea gravitate, procedura cere prezența unui medic, a mai explicat Arafat.

Secretarul de stat a mai spus că intervenția serviciului de ambulanță a funcționat ireproșabil: apelul la 112 a fost primit la ora 4.15, iar la ora 4.22 Chauncey Hardy intra deja pe porțile Unității de Primire a Urgențelor din Giurgiu. Cei doi medici – cel care a asigurat garda până la ora 7 dimineața și cel care a preluat garda, sunt vinovați de „nerespectarea prevederilor în ce privește îndeplinirea îndatoririlor de medic de gardă”, a spus Raed Arafat.

Modul în care baschetbalistul american a fost tratat la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București face obiectul unei anchete separate a Ministerului Sănătății, ale cărei rezultate vor fi anunțate în curând.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
EXCLUSIV Redactia.ro! Vedeta a mărturisit că s-a împăcat cu fostul soț, tatăl copilului ei: Am...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vine DEZASTRUL. După pandemie vom avea o 'maladie' și mai cruntă. Este ORIBIL
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Mihai Trăistariu, distrus din punct de vedere financiar. Gestul extrem făcut de artist: ”Nu mai...
×
Inchide