Cristoiu, despre cazul Caracal: O parte a autorităților se confruntă cu o altă forță

Publicat: 13/08/2019, 20:50
Actualizat: 08/01/2020, 21:36

Analistul Ion Cristoiu pune cap la cap informațiile oficiale din cazul Caracal și oferă o posibilă explicație a informațiilor contradictorii oferite presei și opiniei publice de autoritățile implicate în anchetă.
„Orice anchetă de acest gen are și alte piste. Adică nu poți să mergi de 2-3 săptămîni ăsta e un asasin singuratic ne ducem săpăm și mai descoperim încă una. Oricum nu au descoperit, da? Nici măcar la Luiza. Hai să zicem. Cu tot respectul pentru fetele presupus moarte, altele decât cele două, și dacă descoperi că a omorât 20, tot atâția ani de închisoare face, pe viață. Da, dacă se extinde ancheta… Și atunci există o grijă uriașă să nu cumva să ieși din perimetrul casei ăleia. Să nu cumva să ieși din ideea de asasin singuratic, asta mă surprinde pe mine. Cum adică să iei listing-ul teledoanelor lui acuma? Păi primul lucru pe care îl face un polițist de cătun din Franța, un jandarm, că nu trebuie să-l percheziționezi, iei și vezi, ai vorbit cu cutare, cu cutare. Sigur că trebuie să fie o chestie oficială, percheziție”, a susținut analistul politic.

Ion Cristoiu a explicat că dacă se merge pe teza existenței unei rețele de trafic de carne vie, atunci apare ideea că fetele trăiesc, iar pentru președintele Iohannis, acest lucru ar fi un coșmar.
„De ce? Pentru că orice idee legată de rețea trimite la un lucru foarte periculos. Și anume că fetele trăiesc. V-am spus că chiar din dimineața de 26 iulie, ei au spus sunt moarte. Dar de ce? Pentru că dacă sunt vii, sunt în rețea și bănuiesc că au fost duse, în acel moment începe un coșmar pentru Klaus Iohannis: unde sunt fetele? Vă imaginați ce ar însemna ca ancheta să spună au fost luate și sunt la o rețea internațională? Ați observat că nici măcar pe plan local nu au curaj?”, a atras atenția jurnalistul.

Ion Cristoiu a susținut totodată că autoritățile își lăsă spațiu de manevră, formulând informațiile în așa fel încât să poată da înapoi dacă situația o cere, cum a fost anunțul privind identificarea ADN-ului Alexandrei în butoiul cu rămășițe din curtea lui Gheorghe Dincă.

„IML spune că nu au raport final. Bine, las la o parte faptul că să zicem că raportul final… ce e ăla final și preliminar? Dacă ați observat o altă caracteristică a autorităților este să lase loc pentru dat înapoi, dacă cumva… După părerea mea, o parte a autorităților se confruntă cu o altă parte, cu o altă forță care scoate la iveală. E singura explicație a acestui balamuc. Dacă ar fi o acțiune unitară, a unui întreg sistem, el sigur ar înnăbuși în două trei zile. Putem să ne ducem noi cu presa, că n-avem cum. Dar faptul prin Cumpănașu, prin alții, ies la iveală, probabil că forța asta, cu F, care încearcă să ascundă știe că forța cealaltă are documente. Și-atunci ezită. Domnul Bănilă a refuzat vineri seara, 2 august, să anunțe oficial că potrivit raportului preliminar, Alexandra e moartă. A pus-o pe doamna Birchall. Probabil că el știe ce știe. Adică, domne de ce să intru eu aici. Asta este una dintre explicațiile acestor contradicții”, a conchis jurnalistul.

La 3 august, DIICOT a anunțat, oficial, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu, iar ministrul Justiíei, Ana Birchall, a anunțat familia victimei.

Ediția specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu va fi difuzată miercuri pe Mediafax.ro și Gândul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom