Cuc: Problemele dintre Metrorex și Astaldi nu afectează Magistrala 5

Redactor:
Laura Albu
Cuc: Problemele dintre Metrorex și Astaldi nu afectează Magistrala 5
În cazul diferendului dintre Metrorex si firma Astaldi, care se ocupă de lucrările la Magistrala 5 Eroilor - Drumul Taberei, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a afirmat că „Sunt rezolvate toate problemele", Astaldi a acceptat eșalonarea, iar lucrările rămân să fie realizate la termen.

„Sunt rezolvate toate problemele. Astaldi a acceptat eșalonarea propusă de Metrorex. Acea sumă care a fost câștigată în instanță nu afectează construcția Magistralei 5. Bugetul pentru Magistrala 5 a fost deja stabilit, practic ce execută, banii ăia îi primesc”, a declarat luni, Ministrul Transporturilor la o conferință de presă.

Metrorex a anunțat că a convenit eșalonarea sumei de 94 de milioane de lei, în discuțiile purtate între reprezentanții companiei și cei ai Astaldi. Până în prezent, Metrorex a achitat, în urma proceselor pierdute cu Astaldi, 140 de milioane de lei.

Astaldi și-a asumat să finalizeze proiectul până la sfârșitul anului, iar compania română a alocat banii necesari lucrărilor la Magistrala 5 în bugetul pe 2019, facturile fiind achitate la zi, respectând contractul cu Astaldi, au anunțat, într-un comunicat, reprezentanții Metrorex.

Inchide