Cum au primit jurnaliștii din studio-ul Antena 3 condamnarea lui Voiculescu și punerea sub sechestru a sediului televiziunii

Cum au primit jurnaliștii din studio-ul Antena 3 condamnarea lui Voiculescu și punerea sub sechestru a sediului televiziunii
Laura Nureldin a subliniat de mai multe ori că în acest caz nu există niciun prejudiciu, iar Adrian Ursu a spus că decizia instanței este „șocantă" și că a fost dată „după dictare".

Laura Nureldin a subliniat de mai multe ori că în acest caz nu există niciun prejudiciu, iar Adrian Ursu a spus că decizia instanței este „ticăloasă” și că a fost dată „după dictare”, făcând referire probabil la influența președintelui Traian Băsescu în proces. „Pentru 10 ani de mandat ticălos al lui Traian Băsescu, 10 ani de închisoare pentru profesorul Dan Voiculescu”, a mai spus Ursu.

Mihai Gâdea, directorul Antena 3, crede că miza în acest proces este postului de televiziune pe care îl conduce. Instanța a decispunerea sub sechestru a sediului în care funcționează televiziunea. „Aici nu e vorba doar de 12 persoane, cu toate că atunci când vorbim despre o singură persoană, este important. Miza din spatele acestor persoane este Antena 3. Vedem de ce este în stare acest regim, cât de departe, cât de abrupt și cât de pe față poate să meargă. Această măsura dispune confiscarea sediului Antenei 3. Dacă cineva avea vreun dubiu, cred că în momentul de față este atât de straveziu, este atât de clar”, a afirmat vineri Mihai Gâdea. El a adăugat că acesta este „un dictat politic în justiție. Ținta a fost fondatorul trustului de presă care dețne poziția numărul 1. Ținta finală e împiedicarea postului A3 să împiedice desfășurarea actului jurnalistic”.

Gâdea a făcut, apoi, apel la telespectatorii și susținătorii Antena 3 să ajute organizația să supraviețuiască. „Dacă nu reuțim acest lucru înseamnă că suntem slabi”, a spus el.

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”, a declarat, imediat după aflarea sentinței: „Nu se termina nimic aici. De abia incepe! (…) Pentru această decizie chiar criminală există căi de atac. Nu am niciun fel de îndoială că acest proces va fi câștigat. E adevărat că foarte mult timp niște oameni vor suporta niște rigori. ” El a spus din nou că acesta este „cel mai mare proces politic din ultimii 25 de ani”.

Pe de altă parte, Oana Stancu, realizator Antena 3, a spus că este evident că aceasta este o campanie politică de distrugere a lui Dan Voiculescu, deoarece „presa băsistă” știa de ieri că patronul Intact va primi 10 ani de închisoare cu executare.

Alessandra Stoicescu spune că ținta procesului a fost „evident” Dan Voiculescu, dar că alături de el au fost sacrificați oameni nevinovați.  

 

Inchide