CUM INTRI ÎN COMĂ ÎN 24 DE ORE- CFR2: SPITALUL CARE TE BAGĂ ÎN SPITAL

Redactor:
Diana Marcu
CUM INTRI ÎN COMĂ ÎN 24 DE ORE- CFR2: SPITALUL CARE TE BAGĂ ÎN SPITAL
Nimeni n-ar fi aflat de cazul dramatic de la spitalul CFR 2, dacă numele uneia dintre femeile venite pentru operații minore nu ar fi fost Amelia Antoniu, prim-solistă a Teatrului de Operetă „Ion Dacian".

„Dacă n-aș fi fost cu ea și n-aș fi văzut ce e în spitalul ăla,Amelia ar fi murit acolo”, mărturisește mama. Ea a fost cea care adescoperit că Amelia nu se simțea bine. I-a cerut asistentei degardă să-i facă un calmant. „Am fost obligată să aduc totul deacasă, pentru că în spital nu se găsea nimic”, spune Paula Antoniu,amintindu-și cum a început iadul. Marți dimineață, starea Amelieise înrăutățise vizibil. Existau doar două posibilități – să fieinternată la Reanimare sau să fie transferată la un alt spital. Ceacare a ales a fost Paula Antoniu, după ce-a văzut ce-nseamnăReanimarea la CFR 2: „Am înlemnit. Cred că numai șobolanii câtpisica nu circulă pe acolo. Vorbesc de partea veche a spitalului.Sunt niște hrube insalubre, cu miros de urină, frig peste tot. Cevade neimaginat. Ar trebui dărâmat și construit totul de lazero”.

Doctorul donator

La Universitar au ajuns cu salvarea, Amelia Antoniu fiindînsoțită de medicul care a operat-o, „și care i-a donat și sânge”,spune mama artistei. Zece doctori s-au chinuit să o salveze petânără. „La un moment dat, asistenta care-i recolta probe a spus:«Opriți-vă, că nu mai am efectiv de unde să-i iau sânge»”,povestește femeia. Ochii Paulei Antoniu sunt plini de lacrimi. Fataei e intubată. „Nu pot să zic că respiră, nu ea respiră, ciaparatele acelea. Cinci funcții vitale au fost afectate. La e,plămânul este în stare foarte proastă. Din fericire, inima arezistat. Ea e o luptătoare, iar medicii fac tot ce pot. Dinpăcate, condițiile sunt care sunt – baza materială, lipsa demedicamente… Mai departe, am înțeles că sunt 30% șanse desupraviețuire în astfel de cazuri. Ce să spunem?” Paulei Antoniu nuai ce să-i spui, decât să te rogi să-și vadă fiica trăind.

Cum se pierde un uter și dreptul de a aveacopii

Un munte de bărbat, Gabriel Preda stă pe holul de laUniversitar. Așteaptă. O minune, o încurajare de la medici. Unmunte de muțenie. Lângă el e mama lui, singura femeie care îi ealături. Cea care-i este soție e la zeci de metri distanță,respirând printr-un tub, conectată la aparate. În câteva ore aștiut ce înseamnă să pierzi. Alice Roxana Preda, soția lui, eraînsărcinată în 14 săptămâni. Acum se luptă să trăiască. Copilul pecare îl aștepta nu mai există, iar ea nu mai are uter.

„Era s-o pierd marți seară”

După serclajul efectuat luni, „ca să poată să țină sarcina”, -starea ei s-a înrăutățit brusc, povestește bărbatul: „temperatură,scaun moale, pierderi de lichid. A doua zi, la ecografie, s-a văzutcă fătul nu mai trăia și i-au făcut un chiuretaj. Hemoragiaputernică i-a determinat pe medicii de acolo să o trimită laUniversitar. Aici a trebuit să-i scoată uterul, fiind o infecțiefoarte gravă. Așteptăm să vedem ce-a fost, analizele s-au dus la«Matei Balș»”, povestește Gabriel Preda. „Era s-o pierd marțiseară, hemoragia fiind foarte puternică. Cu toate intervențiilecare i s-au făcut, cred că i s-a schimbat tot sângele din corp. Numai știu câte kilograme are”.

5 femei cu tuburi

Două femei cu septicemie sunt intubate laUniversitar…..(Citește mai departe în paginaurmătoare)

BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasă vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Ce moștenire a lăsat Prințul Philip. Averea uriașă pe care a avut-o
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide