Cum l-a cenzurat Poșta pe europarlamentarul liberal Bușoi

Cum l-a cenzurat Poșta pe europarlamentarul liberal Bușoi
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 23/04/2012, 22:45

Europarlamentarul liberal Cristian Bușoi vrea să dea în judecatăPoșta Română pentru cenzură și abuz în serviciu, pe motiv căaceastă instituție a statului ar fi refuzat să-i distribuie un lotde scrisori către populația din județ, chiar și contra cost, încadrul unei campanii de comunicare cu cetățenii.

„Este un nou abuz al partidului de guvernământ, PDL, care, prinPoșta Română, refuză să distribuie în județul Timiș o scrisoare amea, în calitate de deputat în Parlamentul European (PE), princare-i informez pe alegătorii mei despre anumite probleme alejudețului și ale României, în general, dar îi informez și despreceea ce am făcut și ce pot face în PE pentru cetățenii județului”,a declarat Cristian Bușoi sâmbătă, în cadrul unei conferințeextraordinare de presă.

El a afirmat că neoficial, dar cu promisiunea că va primi,săptămâna viitoare, și un răspuns scris, i s-a comunicat că Poștanu va distribui această scrisoare, chiar dacă s-ar plăti pentruacest serviciu.

„Am insistat să fac acest exercițiu de comunicare pentru că eucred că politicienii sunt obligați să comunice cu electoratul, nudoar în campania electorală. Distribuirea de scrisori este opractică curentă de comunicare între aleși și cetățeni în UniuneaEuropeană. Mai mult, noi, europarlamentarii din grupul ALDE, avemla dispoziție și un buget pe care-l putem folosi în astfel decampanii de informare, de comunicare cu alegătorii din țara pe careo reprezentăm în PE”, a spus Bușoi.

El a acuzat că Poșta Română, companie de stat, este folosită dePDL și îi împiedică pe cei din Opoziție să comunice cu cetățenii,refuzând să presteze un serviciu, doar pe criterii politice.
Potrivit lui Bușoi, Poșta ar fi câștigat aproximativ 4.000 de europrin expedierea scrisorii sale tipărite în 150.000 deexemplare.

Europarlamentarul a precizat că va consulta câțiva avocați aiPNL din București pentru a vedea în ce măsură ceea ce s-a întâmplatpoate fi încadrat la fapta de abuz în serviciu.

„Cred cu sinceritate că prin acest refuz de a se distribui oscrisoare către cetățenii unui județ de către un europarlamentar secreează un precedent extrem de periculos, prin care actuala Putere,folosindu-se de oamenii săi din Poșta Română, încearcă să cenzurezecomunicarea pe care europarlamentarii din Opoziție trebuie să oaibă cu cetățenii”, a adăugat Bușoi.

Eurodeputatul a mai distribuit o scrisoare, în 135.000 deexemplare, în urmă cu patru săptămâni, cu Poșta Română, cu unconținut foarte asemănător, în care le vorbea destinatarilor despreproiectele sale în PE. Feedback-ul a fost semnificativ – spuneBușoi -, fiind reprezentat de sute de scrisori și telefoane lasediul PNL, ceea ce le-ar fi creat un disconfortdemocrat-liberalilor timișeni.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Hoții de CATALIZTOARE din GERMANIA ”vânează” aceste mașini
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Diferența dintre criptomonede, monede digitale și monede virtuale
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Avocatul lui Sevil Shhaideh a cerut judecătorilor s-o achite, în dosarul Belina
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
A MURIT o legendă a fotbalului din România. A făcut parte din GENERAȚIA DE AUR
Anunțul care zdruncină lumea din temelii. Ce urmează după Omicron: Va fi mult mai contagioasă
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...