CUM S-A VÂNDUT MĂDĂLINA MANOLE

CUM S-A VÂNDUT MĂDĂLINA MANOLE
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 25/04/2012, 18:06

Știrea despre dispariția Mădălinei Manole i-a făcut peromâni să-i cumpere muzica încă de la primele ore ale zilei de 14iulie, când a apărut informația că artista a murit. 600 debucăți ale celui mai nou material discografic „O 9 Mădălina Manole”s-au vândut până ieri în rețeaua Diverta, ceea ce a propulsatalbumul nelansat oficial pe prima poziție în top 10 vânzări,devansându-i pe cel mai bine vânduți artiști ai momentului – Innași Florin Chilian. Mai mult chiar, stocul inițial s-a epuizat, ceeace l-a făcut pe retailer să ceară refacerea acestuia.

„De la știrea care anunța moartea artistei, ne-am confruntat cuo ruptură de stoc”, a declarat pentru Gândul FlaviuPastor, director de marketing și comunicare la Diverta. „S-a făcuto reaprovizionare astfel încât orice fan să-și poată achiziționaprodusul”. Inițial, albumul Mădălinei a fost editat în 3.000 deexemplare, explică pentru Gândul OliviaStoica, PR MediaPro Music.

La fel s-a întâmplat și-n cazul altor artiști, spune aceasta.”Dată fiind cererea din piață, înregistrată după 14 iulie, ammultiplicat tirajul discografic cu alte 2.000 de exemplare șiulterior cu 3.000 de unități”. Dacă până la moartea Mădălinei,așteptările de vânzare erau de 1.000 de exemplare, acum editoriialbumului estimează o vânzare de 3.000 de unități până la sfârșitulacestui an.

Se vinde Mădălina Manole? Răspunsul e categoricafirmativ, dar, din păcate, moartea este cea duce la creștereavânzărilor înregistrate de un artist. La fel s-a întâmplat și-ncazul lui Ion Dolănescu, spune Flaviu Pastor. „După 19 martie 2009,când artistul a murit, vânzările sale de albume au crescut cu 1.250la sută, spune acesta”. Pe românește, Dolănescu mort vinde de 13ori mai mult decât vindea când era în viață.

La fel se întâmplă și cu difuzările în FM. MădălinaManole s-a auzit în ultimele două săptămâni acolo unde și-a dorit,respectiv la radiourile comerciale. O excepție areprezentat-o Radio România Actualități, unde artista a fost și”este prezentă normal, decent, în rotația normală pentru oriceartist român”, după cum spune Bogdan Pavlică, realizator deprograme. „O considerăm ca și cum ar fi aici, spune acesta.Mădălina oricum se difuza la noi. Chiar și-n perioada nebunieimediatice cauzate de decesul artistei am păstrat formula difuzând-oo dată sau de două – trei ori pe zi. Este o rotație decentă,normală pentru un artist român”. Dovadă că Mădălina s-a auzit înaceste zile la radiouri precum Europa FM, Guerilla, Magic, Pro FMsau Info Pro sunt și cifrele – artista beneficiind de câte odifuzare, două sau chiar trei. Cea mai difuzată piesă a fost „Fatădragă”, dar și „Marea dragoste” și asta pentru că aceasta eramelodia de rezistență a recentului material discografic.

Banii din aceste difuzări sunt dificil de contorizat,cel puțin în acest moment. O parte din ei vor merge cătrefamilia artistei, respectiv către soțul Mădălinei, Petru Mircea,dar o parte – din drepturi conexe, la piesele vechi, către familiaprimului soț al Mădălinei, respectiv către Eniko Georgescu, soțiamoștenitoare a compozitorului Șerban Georgescu.

Citește și

PETRU MIRCEA , SOȚULMĂDĂLINEI MANOLE , PRIMUL INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU PRO TV:DE CE S-A SINUCIS SOȚIA MEA

Mădălina Manole a avut TREItentative de sinucidere. Ancheta scoate la iveală un om disperatsă-și ia viața: ce instrucțiuni i-a dat BerteiSlav

Sinuciderea MădălineiManole: ce le-a spus anchetatorilor Berta Slav , fana care i-aprocurat cântăreței Furadanul

De ce avea MădălinaManole o rană la cap – surse judiciare

Sinuciderile gen Mădălina Manole ,un nou fenomen în România. Unul de presă

Efectul Mădălina Manole . Polițiadeclanșează operațiunea anti-Furadan:”Vrem să stopăm odatăafacerile ilegale cu otrăvuri”

Dinaudierile în cazul Mădălina Manole: de la prima tentativă desinucidere, la relațiile reci dintre soțul cântăreței și părințiiacesteia

Șaptemedici-legiști au făcut necropsia Mădălinei Manole , procurorii nuau dubii privind sinuciderea

Din audierile în cazulMădălina Manole: de la prima tentativă de sinucidere, la relațiilereci dintre soțul cântăreței și părințiiacesteia

Sinuciderile gen Mădălina Manole,un nou fenomen în România. Unul de presă

DE CES-A SINUCIS MĂDĂLINA MANOLE. ULTIMELE 24 DE ORE ALEARTISTEI

Furadan – pesticidulcu care s-a sinucis Mădălina Manole. Vezi aici cât este detoxic

VIAȚA MĂDĂLINEIMANOLE. Cum a făcut-o celebră Șerban Georgescu, bărbatul desprecare spunea: „erau momente în care îl adoram, altele în care l-așfi împușcat”

Sutede admiratori ai Mădălinei Manole o plâng la Sala Radio, unde afost depus sicriul

GALERIE FOTO – Trupul MădălineiManole a fost depus la Sala Radio dinCapitală

Mesajul de adio al MădălineiManole: „Nu mai pot suporta FIZIC vorbind sunt defectă, un rebut,așa am fost mereu, dar acum de abia realizez cuadevărat”

Mădălina Manole alăsat un mesaj de adio, pe telefonul mobil alsoțului

Angela Similea: Nucred în sinucidere, Mădălina era un buncreștin

Mădălina Manole iubea trandafirii.Când artista avea concerte, soțul ei îi umplea scena cu 101trandafiri aduși din America

Ultima postare pe bloga Mădălinei Manole: „M-am recompus sufletește și merg mai departe,prețuind cu toată ființa mea tot ceea ce am primit și primesc de laviață!”

Mădălina Manole, „fatacu părul de foc”, o viață închinată muzicii șiscenei

Mădălina Manole – GALERIEFOTO

Parchetul București:Mădălina Manole a ingerat în mod voluntar o substanță toxică.Procurorii audiază martori și au dispusautopsia

Cu o zi înainte de amuri, Mădălina Manole dă un interviu: „Sunt o artistă împlinită, omamă și o femeie fericită. Am fost cea mai fericită mămică de pepământ în clipa în care mi-am strâns puiul înbrațe”

Ascultă aici treipiese de pe ultimul album al Mădălinei Manole, pe care artista nu amai apucat să-l lanseze

Sinucidere Mădălina Manole: veziimagini de la fața locului VIDEO

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Ion Țiriac are o avere de peste un miliard de euro, dar cheltuie pe mâncare...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Liviu Vârciu a ajuns de URGENȚĂ la SPITAL
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Șoc în România! Decizia luată de KLAUS IOHANNIS! Este absolut revoltător. Președintele a semnat
Raed Arafat, anunț sumbru pentru români. Nimic nu îi mai poate sta în cale. În...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...