Cum sărbătoresc Boc, Boagiu și constructorii primăvara infrastructurii. Vezi care sunt proiectele care stârnesc exuberanța membrilor Guvernului

Redactor:
Ionuț Morariu
Bucureștenii din Drumul Taberei vor avea o stație de metrou în cartier. Când? Din 2014-2015, potrivit datelor furnizate de Ministerul Transporturilor.

O veritabilă primăvară a infrastructurii stă să înceapă înRomânia. Pentru asta premierul Boc mulțumește public Ancăi Boagiu,ministrul de la Transporturi care, la rândul său, laudăconstructorii români.
După licitația încheiată cu succes, la începutul săptămânii, pentrucei 183 de kilometri de autostradă ai coridorului IV și care artrebui să fie gata în numai doi ani, vineri a venit rândul semnăriiunui nou contract. Bucureștenii din Drumul Taberei vor avea ostație de metrou în cartier. Când? Din 2014-2015, potrivit datelorfurnizate de Ministerul Transporturilor. Stația, depoul și circa 1kilometru de traseu vor costa statul român 231,67 de milioane delei (peste 55 de milioane de euro).
Prezent la eveniment, premierul a etalat un discurs triumfal.”Apreciez eforturile pe care Transporturile le fac pentru absorbțiafondurilor europene. Ministerul Transporturilor a repusRomânia pe roate pe componenta absorbției fondurilor”, adeclarat Emil Boc, precizând că și acest proiect este o nouă dovadăcă „programul de reformă din ultimii doi ani își aratăroadele”.

Două noi stații demetrou, gata până în iulie

Dincolo de valul de proiecte de infrastructură lansate în ultimaperioadă, prima tăiere de panglică a unei lucrări finalizate esteanunțată pentru luna iulie. Din vară locuitorii Capitalei vorbeneficia de două noi stații de metrou: Pajura și Parc Bazilescu,unde lucrările au început în 1986 și au fost reluate în octombrie2010.
Cu casca pe cap, ministrul Boagiu a inspectat,vineri, însoțită depresă, starea lucrărilor. Jurnaliștii, pe jos, ministrul, într-omașină special adaptată mersului pe șine, au parcurs cei circa 500de metri care despart Pajura de Bazilescu. La capătul drumului pedale de beton, șine de oțel și râuri de noroi, ministrul a declaratziariștilor peripatetici mulțumirea pe care o încearcă. „Am văzut olucrare care îmi face cinste. Azi laud doi constructoricare termină la timp și care nu se prefac că lucrează„, aanticipat Boagiu, referindu-se la reprezentanții companiilorromânești Metroul SA și Somet. Aprecierile vin în contextul în careacelași ministru critica recent prestațiile și „refuzul de a lucra”al constructorului francez Colas, căruia ministerul i-a reziliatcontractul de pe tronsonul Cernavodă – Medgidia.

Noi vagoane la metrou,peste un an și jumătate

Că lucrurile merg bine în transporturile românești și căinvestițiile sunt la cote fără precedent ar trebui să înțelegem șidin declarațiile directorului de la Metrorex, Gheorghe Udriște,care vorbește de cele „mai mari fonduri alocate metroului” înperioada post-revoluționară. El susține că, dacă în prezentBucureștiul are circa 70 de kilometri de rețea de metrou și 49 destații, „următorii 20 de ani vor aduce o dublare a capacității detransport”.
Deocamdată, este o certitudine că vom avea 16 trenuri noipe liniile bucureștene. Metrorex a lansat un anunț delicitație. Noile garnituri vor circula pe magistralele 1, 2 și 3iar valoarea estimativă a sumelor care vor fi cheltuite în acestscop este de aproximativ 107,2 milioane de euro.”Sperăm ca peste unan și jumătate să vedem primele trenuri noi”, a concluzionatUdriște.
În prezent, parcul de metrouri al Metrorex numără 44 de trenuri noide tip Bombardier și 31 de trenuri de construcție veche de tipIVA.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Primul cântăreț din România care recunoaște: 'Da, sunt gay'
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Primul cântăreț din România care recunoaște: 'Da, sunt gay'
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Adevărul neștiut despre relația dintre Andra și Delia. Ce i-au spus amândouă lui Măruță
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide