Cumpănașu: Am cerut reaudierea tuturor din dosarul de răpiri și proxenetism din 2012 din Caracal

Redactor:
Florin Zafiu
Cumpănașu: Am cerut reaudierea tuturor din dosarul de răpiri și proxenetism din 2012 din Caracal
Alexandru Cumpănașu a anunțat, marți, că i-a cerut procurorului-șef DIICOT audierea sau, după caz, reaudierea, tuturor victimelor și suspecților din cazul de proxenetism și răpiri din 2012 din Caracal, precizând că a solicitat și audierea membrilor Parlamentului și a primarului din Caracal.

„Am solicitat procurorului de caz reaudierea sau audierea tuturor celor care au fost victime sau suspecți în cazul din 2012 din Caracal în cazul de răpiri și proxenetism, am reiterat solicitarea mea de audiere a membrilor Parlamentului și a primarului municipiului Caracal nu într-o calitate de acuzat, nu am acuzat pe nimeni, ci pentru a furniza informații pentru că, practic, dânșii sunt principalul factor de coagulare de culegere de informații de orice fel care vizează problemele cetățenilor. Înțeleg că domnul procuror șef va transmite procurorului de caz și acolo se va dispune cand vor fi audiați”, a declarat, la ieșirea de la sediul DIICOT, Alexandru Cumpănașu.

Procurorii DIICOT au făcut, în 18 aprilie 2012, 26 de percheziții domiciliare, 19 în orașul Balș, 3 în județul Gorj, 2 în municipiul Târgu – Jiu, 1 în județul Olt și 1 în orașul Filiași , pentru destructurarea unui grup infracțional organizat transfrontalier, constituit pe raza județelor Olt și Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism și spălare de bani.

Anchetatorii susțineau că cei 50 de membri ai grupării au racolat nu mai puțin de 150 de victime, femei majore și minore, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, provenind din județele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeș, Teleorman și Gorj. Victimele erau transportate în Italia și obligate la practicarea prostituției în Milano și în zonele adiacente. În acest fel, membrii grupării au obținut peste 2.000.000 de euro.

 

Inchide