Dan Voiculescu – ULTIMA NOAPTE DE LIBERTATE. „Aseară am mâncat varză cu cârnați, am băut trei pahare de vin și m-am uitat la Gâdea”

Redactor:
Mihaela Stoica
Dan Voiculescu – ULTIMA NOAPTE DE LIBERTATE. „Aseară am mâncat varză cu cârnați, am băut trei pahare de vin și m-am uitat la Gâdea”
Omul de afaceri Dan Voiculescu afirmă că va aștepta acasă sentința judecătorilor Curții de Apel în dosarul privatizării ICA și că este pregătit pentru ce este mai rău.

Dan Voiculescu afirmă că nu are niciun regret dacă va fi condamnat în dosarul ICA, pentru că nu el a fost ‘beneficiarul” acestei bătălii.

„Mă duc puțin la birou, după care mă duc acasă. Nu mă aștept să fiu condamnat, dar e bine să pui răul înainte… Dacă voi fi condamnat, stau liniștit acasă cu familia și aștept… Nu am niciun fel de regret, această bătălie nu m-a avut pe mine ca beneficiar. Eu n-am avut decât de pierdut. Mi-era atât de simplu să calc în picioare libertatea presei și să le spun celor de la Antena3 să-l lase pe Băsescu în plata Domnului … Regretele sunt legate de familie, de cei condamnați pe nedrept. Sufăr și mă doare”, a declarat omul de afaceri, Dan Voiculescu, vineri dimineață, la sediul IPJ Ilfov.

Acesta afirmă că dacă va intra la închisoare, modul lui de viață se va schimba, însă susține că este pregătit. „Până la 34 de ani am stat cu soția și cu cei doi copii într-o cameră, cu WC în curte. Iarna, nu vă povestesc cum era să mergi prin zăpadă până la toaletă. Nu cred că condițiile de la penitenciar sunt mai rele, toaleta nu e afară. Suntem 2-3 camarazi. Condițiile nu sunt de natură să mă sperie”, a adăugat Dan Voiculescu.

Acesta a spus, însă, că are și o mare supărare: că 12 oameni nevinovați suferă. „Sunt niște oameni extraordinari, profesori universitari au ajuns în situația asta datorită mie, că sunt vânat… Produc rău în jurul meu fără să vreau. Oamenii suferă, asta-i viața… Nu-i ușor să te lupți cu președintele statului tău care are pârghii nenumărate”, a mai spus el.

Întrebat cum îl va afecta o eventuală condamnare, Dan Voiculescu a spus că probabil că îl va face mai însingurat. „Eu, oricum, eram mai însingurat. Nu aveam grupuri, prietenii, nu eram monden. Probabil voi fi și mai puțin monden după însingurarea asta”, a opinat el. 

Fostul politician a reiterat faptul că nu are afaceri și că, în opinia lui, statul nu are ce să îi confiște. „Dacă vor să confiște acțiunile ICA, să le confiște”, a mai spus el, adăugând că nu va renunța niciodată la onoare.

Întrebat de jurnaliști ce a făcut cu o seară înainte de sentință, Dan Voiculescu a spus că a mâncat o varză călită  „extraordinară” cu cârnați oltenești, făcută de soția lui, a băut vin, s-a uitat la emisiunea lui Mihai Gâdea și s-a culcat, dormind bine, dovadă că nu e speriat.

„De dormit, am dormit bine. Și faptul că am dormit bine e dovada faptului că nu sunt stresat, în sensul de speriat”, a mai spus Voiculescu.

Acesta a susținut și că cei care au greșit trebuie să plătească și că „o vor și face, mai devreme sau mai târziu”. Dan Voiculescu și-a făcut și planul în cazul în care va merge la închisoare. „Evident că voi scrie cărți, acolo ai liniște, nu ai stres, orele de masă și de somn sunt fixe, va fi un program foarte ordonat”.

Dan Voiculescu s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul Poliției Ilfov, conform controlului judiciar dispus în cazul său în alt dosar, respectiv cel al șantajării unui om de afaceri.

Curtea de Apel București va da vineri decizia finală în dosarul ICA.

Dan Voiculescu și alte 12 persoane au fost trimiși în judecată în acest dosar la începutul lunii decembrie 2008. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

 

Inchide