• Publicat:
Știri

Dăncilă: Adoptăm o hotărâre de finanțare pentru modernizarea stațiunilor balneare. Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a crescut

Dăncilă: Adoptăm o hotărâre de finanțare pentru modernizarea stațiunilor balneare. Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a crescut
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va adopta, joi, un proiect de hotărâre care prevede finanțarea modernizării stațiunilor balneare, dar și alte măsuri precum eliminarea redevențelor pentru ulilizarea apelor geotermale și minerale în scop turistic.

„Continuăm și măsurile pentru dezvoltarea turismului balnear, una dintre cele mai importante resurse pentru România, având în vedere că o treime din izvoarele minerale ale Europei se regăsesc pe teritoriul țării noastre. Discutăm în ședința de Guvern de astăzi un proiect de hotărâre pentru strategia pentru dezvoltarea turismului balenar. Obiectivele stabilite în cadrul acestei strategii vizează măuri de sprijin în vederea dezvoltării ofertei turistice pentru turismul balnear. Arpobarea acestei strategii intarește celelalte măsuri luate de Executiv pentru stimularea acestei forme de turism, cum ar fi eliminarea redevențelor pentru ulilizarea apelor geotermale și minerale în scop turistic dar și programul de fiananțare al investițiilor pentru modernzarea și dezvoltarea stațiunilor balneare”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a anunțat că sătpămâna viitoare va fi semnat contractul de finanțare pentru construcția unui port turistic la Dunăre în valoare de 86 milioane lei.

„Săptămâna viitoare ministerul Turismului va semna la călărași un contract de finanțare pentru construcția unui port turistic la Dunăre în valoare de 86 milioane lei pentru a stimula turismul în această zonă. Vrem să valorificăm cât mai mult potențialul turistic al Dunării. Portul va dezvolta și micile afaceri în această zonă”, a adăugat Dăncilă.

Șeful Executivului a amintit măsurile luate recent ăentru dezvoltarea turismului.

„Au fost făcute progrese improtante în privința investițiilor în turism, după ce am îmbunătățit procedura de finanțare și dezvoltare a proiectelor în acest sector. De la începutul acestui an au fost deblocate și finalizate două proiecte de investiții importante. Este vorba despre pârtia de schi de la Voineasa și cea de la Câmpulung Moldovenesc, ambele proiecte fiind prevăzute cu instalație de zăpadă artificială și instalație nocturnă. Ieri a fost semnat contractul de finanțare pentru extinderea și modernizarea Delfinariului din Constanța. De asemenea, săptămâna trecută a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 104 milioane lei pentru realizarea pârtiei de schi de la Borșa, din județul Maramureș, iar sătpămâna viitoare va fi plătită prima tranșă de finanțare pentru proiectul unei piste pentru sănii de vară la Borse”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Ea a adăugat că datele INS arată o creștere a numărului înnoptărilor în structurile de primire turistică cu aproape 11 % în luna iunie, față de aceeași lună a anului trecut.

„Acțiunile Guvernului din ultimul an pentru stimularea turismului au avut ca efect crșterea numărului de vizitatori. Potrivit datelor furnizate de Insitutul Național de Statistică numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a crescut cu aproape 11 % în luna iunie față de aceeasi perioadă a anului 2018 iar numărul turiștilor străini la punctele de frontieră a crescut în luna iunie 2019 cu 15,6 % fata de aceeasi perioadă a anului trecut. Aceste cifre arată o eficență a măsurilor luate de Executiv pentru stimularea acestui sector economic”, a conchis Dăncilă.

 

Inchide