Dăncilă anunță că PSD nu vrea ca impozitarea pensiilor speciale să se aplice și la pensiile militare

Redactor:
Politic
Dăncilă anunță că PSD nu vrea ca impozitarea pensiilor speciale să se aplice și la pensiile militare
Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că PSD susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu fie aplicată și pensiilor militare, precizând că pensiile militare de stat trebuie să rămână pe sistemul de impozitare care este în vigoare.

„Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este cameră decizională”, a scris Viorica Dăncilă, joi, pe Facebook.

Premierul a mai spus că avem o datorie morală față de cadrele militare, ca stat membru al NATO.

„Ca țară membră a NATO, avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a conchis liderul PSD.

Senatul a aprobat, miercuri, proiectul legislativ inițiat de Eugen Teodorovici privind impozitatea pensiilor speciale, care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, ca prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Inchide