Daniel Dragomir cere desecretizarea AUDIERII lui Dumitru Dumbravă, după BANCUL MACABRU cu Olguța Vasilescu, făcut de generalul în rezervă

Redactor:
Petriana Condrut
Daniel Dragomir cere desecretizarea AUDIERII lui Dumitru Dumbravă, după BANCUL MACABRU cu Olguța Vasilescu, făcut de generalul în rezervă
Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir anunță că va transmite, în cursul zilei de vineri, atât Comisiei SRI cât și directorului Eduard Hellvig, o scrisoare prin care cere desecretizarea audierii lui Dumitru Dumbravă, în contextul unei postări macabre a lui Dumbravă în care este ironizată Olguța Vasilescu.

„Asta este marele general SRI Dumbrava. Specimenul asta a bagat oameni nevinovati la puscarie, a distrus firme, destine, familii si sta la bancuri macabre pe facebook. Maine dimineata (n.r.: vineri) voi trimite o scrisoare deschisa Comisiei SRI si Directorului Hellvig, la un an de cand au anuntat public ca vor desecretiza audierea lui Dumbrava. Alianta Nationala solicita public Comisiei SRI si directorului Hellvig desecretizarea de urgenta, integrala, a audierii lui Dumbrava. S-a depasit orice limita a bataii de joc fata de romani”, a scris Daniel Dragomir, pe Facebook.

Reacția vine după ce fostul secretar general al SRI, Dumitru Dumbravă, a postat pe pagina personală un banc ce o ironizeză pe Olguța Vasilescu:

„Olguța îl suna la 3 noaptea pe Klaus:
– Domnule președinte, a murit ministrul transporturilor. Va rog, va implor sa ma puneți pe mine in locul lui!!!!
– Bine, bine o sa vorbesc mâine dimineata cu groparii!”

Dumitru Dumbravă a devenit cunoscut după ce, într-un interviu din 2015, a folosit expresia „câmp tactic” cu referire la instanțele de judecată.

 

Fostul secretar general al SRI a fost acuzat că ar fi controlat o rețea de judecători cărora le impunea luarea de hotărâri în anumite procese, dar și că și-ar fi construit o rețea similară în rândul ziariștilor. Dumbravă a fost audiat din această cauză în Comisia parlamentară de control al SRI, membrii acesteia solicitându-i demisia în noiembrie 2017.

Generalul Dumbravă și-a dat demisia și a înaintat-o directorului SRI, Eduard Hellvig, pe data de 28 august, iar la 1 septembrie a fost trecut în rezervă.

 

De altfel, anunțul cu trecerea în rezervă l-a făcut chiar Daniel Dragomir.

Daniel Dragomir a plecat din SRI în anul 2013, declarând că gestul său de a demisiona a fost un act de onoare, deoarece viziunea sa și ceea ce se întâmpla în Serviciul Român de Informații nu mai coincideau. El este cercetat în dosarul Black Cube.

Inchide