De ce ar plăti cineva 300.000 de euro pentru un apartament de trei camere în Titan? Topul celor mai scumpe locuințe VÂNDUTE în anul secetei imobiliare

Redactor:
Ionuț Morariu
După ani de secetă imobiliară, locuințele din Capitală par să stârnească din nou interesul investitorilor. O demonstrează tranzacțiile intermediate de câteva mari agenții imobiliare, care au răspuns la întrebarea Gândul cu privire la cea mai semnificativă afacere din ultimul an.

După negocieri care s-au întins pe aproape 12 luni, un fond deinvestiții a plătit 7 milioane de euro pentru un complexrezidențial de lux, din zona Herăstrău. „Proiectul este finalizatși numără 33 de apartamente, de două până la patru camere”, adeclarat pentru gândul MihaelaPană, șeful departamentului rezidențial al DTZ Echinox.

Cea mai scumpă proprietate individuală vândută în ultimul an,prin intermediul rețelei Coldwell Banker Affiliates of Romania, afost o vilă din zona Călărași pentru care s-a plătit 1,5 milioanede euro. Proprietatea are o suprafață utilă de 1.000 de metripătrați și ocupă un teren de 1.000 de metri pătrați. Nicicumpărătorul acestei locuințe nu va locui însă în ea. „Achiziția afost realizată în scop investițional, proprietatea fiindînchiriată”, precizează pentru gândul VictorZaharia, managing partner Coldwell Banker Opera. El afirmă că pepiața imobilelor de lux prețurile au scăzut cu circa 15% de laînceputul anului 2010 și până în prezent. „În ultimele luni, piațaa fost mult mai dinamică, prețurile arătând semne de stabilizare”,a mai spus Zaharia.

300.000 de euro plătițipentru un apartament din Titan

Acestea nu sunt însă locuințe care pot fi cumpărate de românulde rând, care apelează la economiile sale de-o viață sau acceseazăprogramul „Prima Casă”. Pe segmentul apartamentelor din blocurilevechi, pentru cea mai scumpă locuință vândută în rețeaua de agențiiCENTURY 21 un cumpărător a plătit 113.000 de euro. Este vorba de unapartament cu trei camere, din zona Piața Muncii-Decebal.

O sumă mai mare, de 300.000 de euro, a fost oferită în schimbulunei locuințe, tot de trei camere, însă într-un imobil nou, dincartierul Titan.
„Tranzacțiile de mai sus au fost finalizate în jur de 90 zile. Defapt, cam 15 săptămâni este perioada în care o proprietate, dinsegmentul rezidențial de apartamente vechi, se tranzacționează lavaloarea de piață, de către un vânzător motivat”, a declarat pentrugândul CătălinScripcaru, președintele CENTURY 21 Romania.

Cumpără pentru aînchiria

Totodată, datele furnizate de vânzătorii de locuințe surprind unnou trend care s-a conturat în ultimul an. S-a dublat numărulpersoanelor care vor să cumpere o locuință în scopul uneiinvestiții, susțin reprezentanții Be Igloo, pe baza unei analizerealizate pe un eșantion de circa 3.500 de persoane, intervievateîn 2010 – 2011 în cadrul unui târg imobiliar anual.

Astfel, 17% din respondenții din 2011 susțin că sunt interesațisă cumpere o locuință pentru a o închiria, față de numai 7,5%, în2010. „Această analiză confirmă preconizările pe care le-am facutîncă de anul trecut și anume că piața imobiliară merge pe un drumascendent”, consideră Nimrod Zvik, Managing Partner al BeIgloo.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Nicoleta Luciu, taxată dur de fani. IMAGINEA care a stârnit controverse: Te-ai stricat de tot...
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
Cu cine joacă Simona Halep astăzi. Și-a aflat adversara dificilă din turul secund
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide