De LUNI, elevii bucureșteni vor circula GRATUIT cu mijloacele de transport în comun

De LUNI, elevii bucureșteni vor circula GRATUIT cu mijloacele de transport în comun
De luni, liber la transportul în comun pentru elevi. Vezi ce se întâmplă cu cei din Ilfov

Gabriela Firea precizează că elevii care frecventează o unitate de învățământ din București, care au domiciliul în Capitală, beneficiază de gratuitate la abonamentul lunar urban general, dar și elevii care locuiesc în județul Ilfov vor beneficia de acest drept. De asemenea, aceștia vor putea beneficia și de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu.

Gratuitatea se aplică doar pentru abonamentul urban general și pentru cel valabil pe linia regională de domiciliu și se acordă numai pentru elevii din învățământul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecvență redusă), primar, gimnazial, liceal și profesional, care au vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinței doveditoare/ carnetului de elev, cu ștampila unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere, potrivit postării edilului.

Firea spune că pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinței doveditoare/ carnetului de elev, cu ștampila unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după actul de identitate.

Abonamentele gratuite vor fi reîncărcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesară emiterea de carduri noi decât elevilor care nu dețin un card electronic de călătorie, nominal.

La prima emitere, cardul de călătorie nominal, este gratuit. În cazul în care elevii au deținut carduri nominale de călătorie și nu se mai află în posesia acestora, au posibilitatea cumpărării unui nou card la tariful de 4,7 lei.

Abonamentele utilizate în prezent sunt valabile până la expirare, apoi pot fi reîncărcate gratuit la oricare dintre Centrele de Emitere și Reîncărcare Carduri STB SA.

Foto: Mediafax Foto

Inchide