DE NEGĂSIT. Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, dat în urmărire naţională

Redactor:
Alisa Ioana
DE NEGĂSIT. Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, dat în urmărire naţională
DE NEGĂSIT. Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, dat în urmărire naţională / Foto: Mediafax

Sorin Strutinsky, condamnat, luni, la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost dat în urmărire naţională, iar poliţiştii din Constanţa fac demersuri pentru emiterea unui mandat european de arestare.

Poliţia Constanţa a transmis, luni, că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale fac cercetări pentru identificarea unui bărbat de 53 de ani, din Constanţa, persoana în cauză fiind dată în urmărire naţională.

În continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru emiterea unui mandat european de arestare şi a cererii de urmărire internaţională pe numele acestuia”, spun reprezentanţii Poliţiei Constanţa.

Poliţia Constanţa spune, despre bărbatul dat în urmărire naţională, că pe numele lui a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

Surse din anchetă spun că este vorba de Sorin Strutinsky.

Cine este Sorin Strutinsky

Sorin Strutinsky este printre cei mai importanți milionari ai României. Partener de afaceri și apropiat al lui Radu Mazăre (fost primar în Constanța) și Nicușor Constantinescu (ex-președinte CJ Constanța), cei trei se cunosc de pe vremea când au urmat cursurile Institutului de Marină.

Strutinsky, Mazăre și Constantinescu au derulat afaceri încă din anii ’90, conducând inclusiv un puternic trust de presă local (Telegraf).

Despre Sorin Strutinsky, presa a scris în dese rânduri că era „eminența cenușie” a grupului, personajul care ținea contabilitatea tuturor business-urilor deținute.

Inchide