Descinderi și percheziții la locuințele clanului Bercea Mondial. Ce au căutat anchetatorii și de ce dosarul a fost mutat la alt Parchet

Redactor:
Gabriela Stefan
Descinderi și percheziții la locuințele clanului Bercea Mondial. Ce au căutat anchetatorii și de ce dosarul a fost mutat la alt Parchet
Bercea Mondial și clanul său au fost ieri obiectul unei acțiuni de amploare, autoritățile judiciare din Olt efectuând mai multe descinderi și percheziții. Între altele, se caută acte medicale pe care Bercea le-ar fi obținut de la un medic pentru suma de 500.000 de euro și pe care intenționa să le folosească pentru a fi eliberat din închisoare

Bercea Mondial și clanul său au fost ieri obiectul unei acțiunide amploare, autoritățile judiciare din Olt efectuând mai multedescinderi și percheziții. Între altele, se caută acte medicale pecare Bercea le-ar fi obținut de la un medic pentru suma de 500.000de euro și pe care intenționa să le folosească pentru a fi eliberatdin închisoare

O altă ipoteză vehiculată în legătură cu această anchetă esteaceea că Bercea Mondial l-ar fi mituit pe Mircea Băsescu, frateleșefului statului, cu suma de 300.000 de euro. Acesta ar fi trebuitsă intervină favorabil pentru soluționarea dosarelor lui BerceaMondial. Contactat telefonic, Mircea Băsescu a negat faptele. El adeclarat pentru gândul: „Eu am încredere în Justiția din țara asta,cu toate problemele ei, și refuz să cred că un procuror și-ar fipermis să lanseze o asemenea acuzație, fără niciun fel de cercetareprealabilă. Ar fi trebuit să fie demult la ușa mea, să mă ia laîntrebări, nu credeți?”. Întrebat dacă a întreprins demersuripentru a afla dacă este cercetat în cazul Bercea sau dacă îi suntinterceptate convorbirile telefonice, Mircea Băsescu a replicat:”Nu văd de ce aș face așa ceva. Nu cred că Parchetul îți comunicădacă ești sau nu cercetat. Și dacă îmi sunt ascultate telefoanele,care este problema? Nu aș avea nicio problemă, de ce să am? Poatemai înjur la telefon sau mă tocmesc la prețul cărnii de pui, dar nuam de ce să mă tem – nu dau și nu primesc mită!”.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte a confirmat ieri că MirceaBăsescu nu este cercetat. În comunicatul de presă remis redacțieise arată următoarele: „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt șiparchetele subordonate nu se află înregistrat și nu există în lucrula procuror vreun dosar în care să se efectueze cercetări față deBăsescu Mircea, pentru infracțiunea de trafic de influență sau alteinfracțiuni”.
Potrivit sursei citate, acțiunea desfășurată ieri la Slatina sereferă la mai multe infracțiuni: „În dosare aflate pe rolulParchetului de pe lângă Tribunalul Olt având ca obiect cercetareainfracțiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală și tentativă deomor în care se efectuează cercetări față de mai multe persoane, încursul zilei de 24 martie 2011 s-au efectuat perchezițiidomiciliare în mai multe locații”.

Ce au găsit polițiștii la perchezițiile caselor clanuluiBercea Mondial

Peste 200 de polițiști și jandarmi din județul Olt au descins,joi dimineață, în mai multe locuințe aparținând lui Sandu Anghel,zis Bercea Mondial, și fraților săi. Autoritățile au descins în 14locații din Drăgănești-Olt și Slatina, care aparțin lui Mondial,fraților săi sau unor apropiați ai acestora. Două percheziții s-auefectuat, ieri, în Capitală, la spații comerciale din Sectorul 5aparținând lui Bercea Mondial și care au fost închiriate. Cele douăpercheziții s-au efectuat în baza unor autorizații emise deTribunalul Olt, polițiștii de la Sector 5 fiind împuterniciți să lepună în aplicare. Mai multe documente necesare anchetei în dosarulde spălare de bani și evaziune fiscală au fost ridicate în urmaperchezițiilor care au avut loc în Drăgănești-Olt și Slatina.Autoritățile susțin că, în continuare, caută și cuțitul cu careBercea Mondial l-ar fi înjunghiat pe nepotul său.
De asemenea, polițiștii au ridicat mai multe seifuri pe care rudelelui Bercea Mondial au refuzat să le deschidă. În timpulperchezițiilor s-au găsit sume mari de bani și cantități mari deaur.

Cum a obținut Bercea permis de conducere

Arestat pe 20 februarie pentru tentativă de omor calificat(înjunghierea nepotului său), Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nua putut da declarații scrise la Parchet și în fața judecătorilor,fiind analfabet. Cu toate acestea, deține permis de conducere. Înurma semnalelor din gândul, procurorii de la Parchetul Olt audemarat cercetări legate de modul în care Bercea și-a obținutpermisul de conducere. Acesta a recunoscut că a dat mită, dar aprecizat că nu-și mai aduce aminte cui. În fața procurorilor,Bercea s-a lăudat că, așa analfabet cum e, a reușit să strângă oavere de milioane de euro, fiind mai deștept decât cei care îlanchetează. Procurorii au declarat că au declanșat noi cercetăriîmpotriva lui Bercea Mondial, pentru mărturie mincinoasă, pentru căa încercat să influențeze martorii din dosar și pentru ultraj. La 2februarie, Bercea l-ar fi amenințat pe șeful poliției DrăgăneștiOlt, localitatea sa de domiciliu, că îi va fabrica un dosar,mituindu-i în acest scop pe procurorii DNA.

Dosarul lui Bercea, preluat de Parchetul Curții de ApelCraiova

Dosarele în care este cercetat Bercea Mondial au fost preluatede la Parchetul Olt și transferate la Parchetul de pe lângă Curteade Apel Craiova. Motivul oficial anunțat de Parchetul General sereferă la „suspiciunile emise în spațiul public privindsoluționarea obiectivă a cauzelor”. Procurorul Eugen Iacobescu carea lucrat până acum în dosar este nemulțumit de această decizie și aanunțat că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide