Dezvoltarea Poliției Române, imposibilă fără psihologie și sociologie. Ce spun specialiștii

Dezvoltarea Poliției Române, imposibilă fără psihologie și sociologie. Ce spun specialiștii
Rolul psihologilor din Poliția Română este foarte important, iar dezvoltarea instituțională nu se poate face fără aportul studiilor și cercetărilor în psihologie și sociologie, a fost una dintre concluziile Simpozionului Național de Psihologie al Poliției Române - PSIMPOL.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, de IGPR, în perioada 16 – 17 octombrie 2019, a avut loc, în București, cea de-a XII-a ediție a Simpozionului Național de Psihologie al Poliției Române – PSIMPOL, care a avut ca temă „Siguranța și încrederea valorizate în relația psiholog-beneficiar”.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor și a reunit reprezentanți ai mediului academic, precum și specialiști din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, participarea fiind creditată de Colegiul Psihologilor din România.

„Prin mesajele transmise, atât de reprezentanții Poliției Române cât și de cei ai Corpului Național al Polițiștilor, s-a reamintit că sintagma foarte cunoscută de cetățeni: siguranță și încredere reprezintă esența profesiei noastre de polițiști. Rolul psihologilor din Poliția Română este unul foarte important, iar dezvoltarea instituțională nu se poate face fără aportul studiilor și cercetărilor în psihologie și sociologie. Schimbările structurale din interiorul instituțiilor nu sunt posibile fără determinarea cauzelor sau anticiparea tendințelor și evoluției fenomenelor pe care cu toții le trăim și le resimțim”, se arată în comunicatul citat.

Printre specialiștii care au susținut prezentări s-au numărat academicianul prof. univ. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, prof. univ. dr. Mircea Miclea, prof. univ. dr. Dragoș Iliescu, conf. univ. dr. Romiță Iucu Bumbu. Anul acesta, prelegerile s-au axat pe selecția și cunoașterea psihologică în context organizațional, precum și psihoterapia și psihologia clinică.

Serviciul de Psihosociologie este structura de specialitate din cadrul Poliției Române care desfășoară activități de evaluare și asistență psihologică a personalului și a membrilor familiilor acestuia, diagnoză organizațională, activități de pregătire psihologică a polițiștilor, precum și programe de profilaxie psihologică.

 

Tags:
Inchide