VIDEO | Doi români au stârnit furia italienilor, după ce au agresat un tânăr cu dizabilități și i-au stricat bicicleta

Publicat: 04/12/2022, 14:27

Un videoclip publicat pe internet arată cum doi români au lovit cu piciorul și pălmuit un tânăr cu dizabilități, iar cel de-al treilea a filmat întreaga scenă.

Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, în centrul orașului Vigevano din Regiunea Lombardia.

Poliția de Stat Vigevano a deschis o anchetă.

Tânărul cu dizabilități, în vârstă de 25 de ani, a mers la poliție după aproximativ o săptămână de la incident, care a avut loc vinerea trecută, seara târziu în Via Merula, în centrul orașului.

Mai mulți oameni au încercat să îl contacteze pe bietul tânăr

Cei doi agresori români au fost identificați, ambii având aproximativ 20 de ani.

Clipul video publicat pe rețelele de socializare, care durează mai puțin de două minute, a stârnit indignarea internauților și, de asemenea, au mai apărut și alte detalii.

Se pare că românii și victima se cunoșteau și ar mai fi avut loc cel puțin un conflict anterior.

Tânărul cu dizabilități avea la el spray cu piper în pungă.

Cetățenii orașului au descris victima drept „un băiat fragil, dar inofensiv, care în timpul liber se plimbă cu bicicleta pe străzile centrului, schimbând cuvinte cu trecătorii și imitând, în timp ce pedalează, sunetul unui motor de mașină”, potrivit PositanoNews.it.

După publicarea imaginilor în online, unii cetățeni care îl cunoșteau pe tânărul de 25 de ani au încercat să-l contacteze, iar alții i-au oferit bani pentru a-și repara bicicleta.

În plus, au existat și oferte din partea unor avocați care s-au oferit să-i acorde asistență juridică.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase