Doi români care au violat și forțat la sex oral o fată de 16 ani în Marea Britanie, trimiși să-și execute pedeapsa acasă

Doi români care au violat și forțat la sex oral o fată de 16 ani în Marea Britanie, trimiși să-și execute pedeapsa acasă
Publicat: 28/11/2019, 09:17

Autoritățile române urmează să pronunțe o decizie definitivă cu privre la solicitarea omologilor englezi pentru transferul celor doi violatori, încarcerați acum în Regatul Unit, scrie adevărul.ro.

Beniamin-Ovidiu Ban (33 de ani) și Cosmin Alexandru Vințan (30 de ani) au fost judecați de Curtea Coroanei Northampton, care acum doi ani a pronunțat în cazul lor pedepse ce cumulează trei decenii de închisoare.

Faptele oribile ale românilor s-au întâmplat în primăvara anului 2016, când cei doi indivizi au urmărit, amenințat cu omorul, supus la perversiuni sexuale și violat o minoră care abia se despărțise de prietenii ei și se îndrepta spre o întâlnire cu prietenul ei.

„În fapt s-a reținut că la data de 24.04.2016 inculpatul, împreună cu B. B.O. condamnat în aceeași cauză, a urmărit și condus pe minora L. M. în vârstă de 16 ani, pe o alee întunecoasă și îngustă, unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și amenințări cu moartea, a întreținut raporturi sexuale normale și acte sexuale orale cu persoana vătămată”, se arată în considerentele reținute de Curtea de Apel Alba Iulia (www.rolii.ro) în decizia privind soluționarea solicitării de transfer formulate anul acesta de autoritățile judiciare britanice.

Instanța britanică nu a luat însă în calcul faptul că cei doi inculpați erau recidiviști.

„Totuși, problema revocării suspendării condiționate nu poate fi soluționată în cadrul procedurii de transfer și executare în România a hotărârii pronunțate în străinătate, cât timp instanța emitentă nu a avut în vedere recidiva postcondamnatorie la momentul aplicării pedepsei”, arată Curtea de Apel Alba Iulia (rolii.ro) în decizia pronunțată în vara acestuia an, prin care a admis trasferul.

Decizia instanței din România nu este definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase