Doi vietnamezi cercetați pentru braconaj. Vânau rațe sălbatice cu praștia în Cluj pentru a le mânca

Redactor:
Vasile Magradean
Doi vietnamezi cercetați pentru braconaj. Vânau rațe sălbatice cu praștia în Cluj pentru a le mânca
Doi cetățeni vietnamezi care lucrează legal la o firmă din Gherla, județul Cluj, sunt cercetați în stare de libertate după ce au fost prinși că vânau rațe sălbatice pe Canalul Morii din oraș pentru a le mânca.

Reprezentanții Poliției Locale Gherla au declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că vietnamezii au fost prinși vineri seara în timp ce vânau rațe sălbatice și că omorâseră deja două păsări. Pentru că aceștia nu știau românește, polițiștii au chemat un translator din Dej.

„Vineri seara, un echipaj de Poliție Locală din cadrul Poliției Gherla a depistat doi cetățeni vietnamezi care vânau cu praștia rațele sălbatice de pe Canalul Morii din municipiu. Aveau asupra lor și două rațe pe care le omorâseră deja. Pentru că nu ne-am putut înțelege cu ei, deoarece nu știau românește, am chemat un translator de la Dej și am chemat și reprezentanții Asociației Vănătorilor și Pescarilor, fiind vorba de rațe sălbatice. Din explicațiile date de cei doi vietnamezi a reieșit că lucrează legal la o firmă din Gherla și vânaseră păsările ca să le mănânce. Noi avem atribuții doar de constatare și i-am predat pe cei doi Poliției municipiului Gherla”, au spus sursele citate.

Reprezentanții IPJ Cluj au declarat, la rândul lor că, în acest caz, cei doi vietnamezi sunt cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj.

„Au fost prinși în flagrant. Locuiesc cu forme legale în România până în anul 2020, având certificat rezidențial”, au spus polițiștii clujeni.

Inchide