Doisprezece morți în accidentul aviatic de la Aerodromul din Tuzla

Redactor:
Dan Cărbunaru
Doisprezece morți în accidentul aviatic de la Aerodromul din Tuzla
În urma cercetărilor efectuate în interiorul resturilor carbonizate ale aeronavei, anchetatorii au descoperit o nouă victimă a accidentului. Este vorba despre cadavrul carbonizat al unui bărbat, cel mai probabil unul dintre parașutiștii care se pregăteau de exercițiu.

UPDATE4: Unul dintre cei trei răniți transportați de unelicopter la Spitalul Militar din București a decedat, ridicând la12 numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urmaaccidentului aviatic de pe aerodromul Tuzla.

UPDATE3: Comandorul Nicolae Jianu se află printrevictimele accidentului aeronautic

Ministerul Apărării confirmă, printr-un nou comunicat, prezențaComandorului Nicolae Jianu, comandantul Școlii de Aplicație pentruForțele Aeriene „Aurel Vlaicu” din Boboc, la bordul avionuluiAN-2 prăbușitpe aerodromul Tuzla.

Potrivit MApN, „comandorul Jianu, pilot clasa I, instructor de zborziua și noaptea, în toate condițiile meteorologice, este cel de-alunsprezecelea militar care și-a pierdut viața în catastrofaaeriană. Era căsătorit și avea doi copii”.

Ministerul Apărării mai anunță că la Tuzla și-au pierdut viațașapte militari ai Forțelor Navale și patru militari din ForțeleAeriene. Doi dintre militarii răniți fac parte din Forțele Navale,în timp ce al treilea este încadrat în Forțele Aeriene.


UPDATE2: Numărul morților de la Tuzla a ajuns la11

În urma cercetărilor efectuate în interiorul resturilorcarbonizate ale aeronavei, anchetatorii au descoperit o nouăvictimă a accidentului. Este vorba despre cadavrul carbonizat alunui bărbat, cel mai probabil unul dintre parașutiștii care sepregăteau de exercițiu. Printre victime s-ar putea număra șicomandantul Școlii de Aplicație de la Boboc.

Răniții, aduși cu elicopterul la București

Cei trei răniți în accidentul aviatic de la Tuzla vor fitransportați cu un elicopter al Ministerului de Interne laBucurești. Potrivit doctorului Raed Arafat, subsecretar de stat înMinisterul Sănătății, un echipaj SMURD va prelua răniții și îi vaaduce în Capitală. Unul dintre aceștia, în stare mai gravă, asuferit și arsuri, cel mai probabil urmând a fi internat laSpitalul de arși. Ceilalți doi răniți, care au suferit multipletraumatisme, vor fi duși la Spitalul Floreasca sau SpitalulMilitar.

Medicii au declarat că cei doi sunt conștienți și au o staregenerală stabilă, în timp ce militarul ars respiră cu ajutorulaparatelor.


UPDATE:MApN: Avionul AN-2prăbușit la Tuzla provenea de la școala Boboc și transportamilitari

AvionulAN-2 prăbușit, luni, la Tuzla, aparținea Școliide Aplicație pentru Forțele Aeriene din Boboc și avea o misiune dezbor pentru antrenamente de parașutare, zece militari murind iaralți trei fiind răniți, transmite MApN, precizând că aeronava s-aprăbușit luând foc la impactul cu solul.

„Un avionAN-2, aparținând Școlii de Aplicație pentruForțele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentruantrenamente de parașutare, s-a prăbușit luni, 5
iulie, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla. În urmacatastrofei aviatice, 10 militari și-au pierdut viața, iar alți 3au fost răniți. La bordul aeronavei se aflau 4 membri aiechipajului și 9 militari din cadrul Forțelor Navale”, precizeazăun comunicat al MApN.


Un avion militar a luat foc la decolare, luni seara, peaeroportul din Tuzla. Surse judiciare au declarat pentruGândulcă nu se cunoaște încă exact numărul victimelor, probabil fiindvorba de zece morți. „Cadavrele sunt împrăștiate pe câmp, este încădificil să precizăm câți morți sunt. Pot fi opt, dar pot fi șizece. În planul de zbor erau trecute 13 persoane. Trei victime suntîncă în viață și au fost transportate cu ambulanța la spital”, aumai spus susrsele citate.

Accidentul a avut loc la mai puțin de un kilometru de DN 39,care leagă Mangalia de Constanța. Conform procedurilor, ancheta vafi desfășurată de procurorii militari.

Surse din cadrul ISU au declarat că în avionul AN 2,care a luat foc la decolarea de pe Aerodromul Tuzla, se aflau 13persoane, dintre care zece parașutiști și trei membri aiechipajului. Aceștia efectuau un exercițiu, în momentul produceriitragediei.

Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului, înîncercarea de a stinge incendiul declanșat la bordul avionului.Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, doctorul Raed Arafat aanunțat că un elicopter SMURD se va deplasa de urgență laConstanța.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide