Dragnea: Am votat cu speranța că ziua de azi poate fi un început pentru un drum nou pentru PSD

Dragnea: Am votat cu speranța că ziua de azi poate fi un început pentru un drum nou pentru PSD
Publicat: 11/10/2015, 12:43
Actualizat: 11/10/2015, 12:58

„Este prima probă serioasă pe care o dă acest partid ca și existență, ca și prezență, ca și activitate și ca și dorință de a se implica într-un minim exercițiu de democrație”, a declarat Liviu Dragnea, după ce a votat.

Liviu Dragnea a afirmat că a votat cu speranța că alegerile la care participă pot fi un nou început pentru PSD, adăugând că PSD are, astfel, „șansa să fie primul partid care înțelege că cetățenii români își doresc din ce în ce mai mult să participe la decizie și să se țină cont de părerile lor”.

„Am votat cu speranța că ziua de astăzi poate să fie un început pentru un drum nou pentru PSD. Este vorba despre încheierea unui ciclu politic, avem în față multe provocări și prin execițiul de astăzi și prin acțiunile pe care le vom întreprinde în zilele următoare, PSD are șansa să fie primul partid care înțelege că cetățenii români își doresc din ce în ce mai mult să participe la decizie, să fie consultați, să se țină cont de părerile și propunerile lor și de modul cum doresc să arate țara, societatea”, a spus Dragnea.

Social-democratul înscris în cursa pentru șefia partidului a mai spus că PSD are, de asemenea, șansa să își asume principiile fundamentale ale stângii. „PSD are șansa să devină într-adevăr un partid de stânga, o stângă modernă, care să sprijine și să își asume principiile fundamentale ale stângii, solidaritate, justiție socială, egalitate de șanse. Dar, în aceea și măsură sau poate în mai mare măsură, ceea ce PSD a arătat în acești ani de guvernare, că poate fi partidul progresului social, economic, cultural”, a adăugat el.

Dragnea a mai afirmat că aceste alegeri interne sunt importante pentru a vedea „cât de activ este acest partid, cât de bine organizat este și cât de importantă este această acțiune pentru fiecare membru de partid”.

Acesta a afirmat că a vorbit cu mai mulți membri PSD care l-au asigurat că alegerile interne sunt tratate „cu seriozitate”.

Liviu Dragnea a mai afirmat că alegerile interne ale PSD au atras atenția și unor asociații care au trimis solicitări de acreditare. Este vorba despre Asociația Bloggerilor, Asociația pentru Dialog Social și Asociația Drumul Taberei, două dintre ele au cerut acreditate numai pentru municipiul București și una dintre acestea a solicitat acreditare pentru a trimite observatori în secțiile de votare din întrega țară.

„Vreau să spun, de asemenea, că am văzut câteva procupări ale unor cetățeni, în sensul că, vineri, au fost primite la partid trei solicitări de acreditare, din partea unor asociații. Noi le-am acordat acreditări pentru a trimite observatori, sper să fi avut capacitatea să trimită în cât mai multe secții de votare”, a spus Liviu Dragnea, adăugând că social-democrații au tratat cu seriozitate solicitările de acreditare, în ciuda faptului că adresele care au fost transmise „îi certau puțin”.

„Noi am luat în serios aceste solicitări, chiar dacă erau adrese în care ne certau puțin. Am transmis tuturor colegilor din țară să le primească. Am transmis acreditarea prin mail și prin fax ca să o poată folosi peste tot. Sper să ajungă în cât mail multe locuri”, a spus Dragnea.

Întrebat de ce nu a votat în București, Liviu Dragnea a declarat că a venit să voteze la Turnu Măgurele pentru că a vrut să fie alături de președintele organizației din care face parte și pentru a transmite că și țara, nu doar Bucureștiul, este importantă.

„Am venit, în primul rând, pentru că am vrut să fiu alături de președintele meu de organizație, primarul municipiului Turnu Măgurele și, în al doilea rând, pentru a mai transmite ceva. Probabil că la sfârșitul zilei voi fi ales președintele PSD, sper, și s-ar putea să fiu singurul președinte al PSD care a plecat dintr-o organizație mică și care a parcurs toate trepetele în partid. Și am vrut să spun că mult mai importantă decât Bucureștiul, care este important este țara”, a spus Dragnea.

Social-democrații votează, duminică, într-un scrutin intern, pentru alegerea președintele partidului, singurul candidat fiind Liviu Dragnea, actualul președinte interimar al partidului.

Procesul de votare a început la ora 8.00 și se va încheia cel târziu la ora 20.00. Sunt așteptați la urne aproape 533.000 de membri PSD din țară, dar și din străinătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ