Drama prin care a trecut băiatul de 13 ani din Drobeta Turnu Severin care l-ar fi determinat să-și pună capăt zilelor. Se pare că ar fi fost bătut crunt de tatăl său

Drama prin care a trecut băiatul de 13 ani din Drobeta Turnu Severin care l-ar fi determinat să-și pună capăt zilelor. Se pare că ar fi fost bătut crunt de tatăl său
Publicat: 23/11/2022, 22:06
Actualizat: 23/11/2022, 22:40

A ieșit la iveală adevărata dramă prin care a trecut copilul de 13 ani, fiu de preot din Drobeta Turnu-Severin, care s-a sinucis aruncându-se în gol de pe clădirea fostei maternități din oraș. Inițial, s-a spus că motivul prin care ar fi recurs la acest gest la o vârstă atât de fragedă ar fi fost dragostea, dar acum lucrurile au luat o altă întorsătură.

Copilul avea 13 ani și s-a aruncat în gol de pe clădirea fostei maternităţi din Drobeta Turnu-Severin. Inițial s-a spus că a fost o sinucidere din dragoste, dar lucrurile nu stau deloc așa. Potrivit colegilor și vecinilor băiatului, acesta era supus unor abuzuri provocate chiar de tatăl său.

Ioan Olărean a murit în data de 9 noiembrie. Două zile mai târziu, lumea din oraş a început să vorbească, dar sub protecția anonimatului, scrie antena3.ro.

Mama unui băiat care era prieten cu Ioan a spus că a găsit mesaje în telefonul fiului său în care erau povestite abuzurile prin care trecea copilul.

„Într-o zi am găsit mesajele în telefon şi l-am întrebat: mami, ce e cu mesajele astea? Eu am insistat şi mi-a spus: uite, că tatăl lui este foarte rău cu el, îl bate foarte tare şi nu ţi-am spus. Ştiu că ei aveau un program foarte strict. Trebuiau să ajungă la o anumită oră acasă. Dacă întârziau şi cinci minute peste ora respectivă îşi luau bătaie crunt. Mi-a spus copilul meu că îi bătea cu ce nimerea: adică îi lovea cu orice. Coadă de mătură, mătură efectiv, topor, fier de călcat, cu ce avea la îndemână”, povesteşte femeia.

Băiatul avea vânătăi pe corp în mod constant

O altă prietenă de-ale lui Ioan susţine că băiatul avea vânătăi pe corp în mod constant şi că unul dintre motivele pentru care era bătut ar fi fost că nu voia să se facă preot, la fel ca tatăl său.

„Prietena lui Ioan: Era bătut. Mergeau împreună la sală şi fratele meu îl vedea când se schimba că era bătut.

Reporter: Era des vânăt? Cam în ce zone era el vânăt?

Prietena lui Ioan: Pe burtă, pe spate, la coaste. Acolo îl vedea lovit mereu. El picta, Ioan. Îi plăcea arta, iar tatăl lui voia să-l facă preot.

Reporter: Şi de asta îl bătea, în mare parte?

Prietena lui Ioan: Şi asta era. Voia să-l facă preot. Îi zicea: ori te faci preot ori te omor! Cum te-am făcut, aşa te omor! A zis că vrea să se sinucidă de foarte multe ori şi l-au oprit prietenii. A zis că mai bine moare decât să trăiască ce trăieşte acasă, mai ales că era dus de acasă la mănăstiri, lăsat singur acolo, când făcea vreo prostie, fără telefon, fără nimic”.

Îl scotea afară şi îl punea să doarmă în frig

Alexandru Ivaşcu este instructor de fitness la sala la care Ioan venea să se atreneze susține că băiatul era scos afară, în frig ca să doarmă

„Era un copil foarte cuminte. Eu v-am spus ce mă emoţionează cel mai mult: semăna cu copilul meu! Mă scuzaţi! Nu e din dragoste, că într-adevăr avea probleme cu taică-su. Că îl scotea afară şi îl punea să doarmă în frig. Sa va muşamaliza totul. Se va victimiza. Va fi considerat o victimă. Noi, fiind un popor foarte iertător, foarte iertător”, spune bărbatul, în timp ce îi dau lacrimile.

Şeful DGASPC Mehedinţi spune că s-a autosesizat în acest caz, după ce pe reţelele de socializare au apărut mai multe mărturii ale copiilor care vorbeau despre faptul că Ioan era bătut acasă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase