Elena Udrea dă bani pentru ca Lucian Bute să boxeze în România. VEZI VIDEO

Redactor:
Ioana Erdei
Boxerul Lucian Bute va promova imaginea turistică a României, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, ministrul Elena Udrea

Lucian Bute va boxa în România în vara anului viitor. Campionulmondial IBF își dorește de mult să boxeze la București, în fațafanilor săi, și dacă în 2010 acest lucru nu a fost posibil, atuncimeciul va avea loc în 2011.

Oarecum sceptic, în momentul în care a insistat ca în contractulcu postul american de televiziune Showtime să existe și o clauzăcare să-i permită organizarea unui meci în România, Lucian Buteeste acum mult mai optimist. În special după ce a se mnat unparteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului(MDRT) devenind astfel un promotor al brandului turistic de țară alRomâniei. În contrapartidă, Elena Udrea, șefa acestui minis­ter, seangajează ca MDRT să contribuie, finan­ciar, la organizareameciului.

„Ne-am dori ca unul dintre meciurile pe care Lucian Bute le vaavea în viitor să fie în București, iar colaborarea pe care amsemnat-o prevede și susținerea de către MDRT a acestui lucru,pentru că un astfel de meci va atrage atenția întregii lumi asupraBucu­reștiului”, a explicat Elena Udrea, care a mai spus că nu s-audiscutat detaliile financiare ale acestei colaborări, dar că încontract se prevede că Bute trebuie să participe la evenimentele depromovare a brandului turistic și la promovarea României ori decâte ori va avea ocazia, „ținta” acestei campanii fiind posibiliituriști din SUA și din America de Nord. Altfel, Lucian Bute vatrebui să poarte imaginea brandului la toate meciurile pe care leva discuta în viitor sau, cum a spus Elena Udrea: „Lucian Bute vapurta frunza”. În ceea ce îl privește, campionul mondial estefericit că poate să facă acum, oficial, ceea ce a făcut în toatăcariera lui: să promoveze România. „Este o onoare să fiu alături dealți mari sportivi precum Nadia Comăneci sau Ilie Năstase, care aupromovat la rândul lor România”, a spus Bute.

Meciul, pe un stadion din București

Pentru că România nu are o sală de sport decentă, iar LucianBute se așteaptă la cel puțin 10-15.000 de spectatori, sunt șansemari ca meciul să se desfășoare în aer liber, pe un stadion. „Credcă locul cel mai potrivit ar fi Bucureștiul pentru că este Capitalași pot veni mai mulți oameni. Probabil că Sala Polivalentă ar fimică, iar ca soluție ar putea fi noul stadion Național saustadionul Cotroceni”, a explicat Bute care, în momentul de față, nuîși cunoaște adversarul, dar are o listă cu trei pugiliști: „Înprivința adversarului, nu se știu prea multe. Sunt vreo treipugiliști pe listă, însă va trebui să mă consult cu cei de laInterbox, cu antrenorul Stephane Larouche, dar și cu cei de lateleviziunea Showtime să vedem care ar fi cea mai bunăsoluție”.

LIVETEXT:

ElenaUdrea

•În ceea ceprivește acțiunile domnului Bute ne-am gândit să participe laevenimentele de promovare pe care le vom organiza, să poarte siglabrandului turistic în meciurile pe care le va disputa să voprbeascădespre România în conferințele pe care le va avea, să promovezeRomânia prin noul brand pe care țara îl are.

• Credem căva fi un parteneriat de mare succes pentru România ca destinațieturistică

•Colaborarea între un mare sportiv și un mare politician va fi desucces

• Ne dorimca unu dintre meciurile în care va boxa Lucian Bute să seorganizeze la București. Nu avem încă detalii de costuri

• Imaginealui Bute va fi folosită și în filme de promovare.

•Parteneriatul implică și costuri dar nu avem o întelegere în acestsens. Urmează să discutăm despre asta

• Putemspune că Lucian Bute va purta frunza

• Laînceputul lunii decembrie vom avea draftul de promovare dintreminister și facebook.

• Avem ladispoziție 75 de milioane de euro pentru promovare

Lucian Bute

• E oonoare pentru mine să reprezint România

• Sper caanul viitor să ajung să boxez în România.

• O sădepun eforturi pentru a promova imaginea României la cel mai înaltnivel și sper să avem o colaborare așa cum ne dorim

• Credcă meciul ar trebui ținut pe stadionul Lia Manoliu sau arenaCotroceni. Cred că vor veni 10 mii de români sămă susțină. Nu știu cine vor fi adversarii mei. O să vorbesc cuantrenorul și conducerea clubului când ajuns la Montreal.

Inchide