Elena Udrea: Ne așteptăm să vindem în acest an 22.000 de locuințe ANL

Redactor:
Gândul
Elena Udrea: Ne așteptăm să vindem în acest an 22.000 de locuințe ANL
Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, estimează că, anul acesta, în jur de 22.000 de locuințe ANL se vor vinde către chiriași, până acum fiind depuse aproximativ șase mii de cereri în acest sens.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, estimează că, anulacesta, în jur de 22.000 de locuințe ANL se vor vinde cătrechiriași, până acum fiind depuse aproximativ șase mii de cereri înacest sens.

„Noi ne așteptăm să vindem în acest an 22.000 de locuințe ANL.Până în acest moment avem solicitări pentru aproximativ șase mii delocuințe și vor veni și altele în continuare pentru că se așteptadecizia de calculare a prețului”, a declarat Elena Udrea luni laCluj Napoca, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că abia săptămâna trecută s-a publicat înMonitorul Oficial ordinul prin care prețul pe metru pătrat în cazullocuințelor ANL care urmează să se vândă în 2010 a fost fixat la347 de euro, fără TVA.

„Anul viitor prețul urmează să fie din nou calculat. Primăriileau trimis către toți beneficiarii și chiriașii ANL adrese prin careaceștia pot să facă solicitări, iar noi am comunicat primăriilor căpot să vândă locuințele”, a spus ministrul DezvoltăriiRegionale.

Udrea a adăugat că în bugetul ministerului pentru acest anexistă sumele necesare continuării construcției de locuințeANL.

„Bani în bugetul ministerului pentru locuințe ANL există. Amscos la licitație circa trei mii de locuințe ANL. În total, înafară de proiectele pe care le vom face în parteneriat cuMinisterul Apărării, avem pregătite să scoatem la licitație 12.000de locuințe ANL în acest an. Totul depinde de felul în care vormerge vânzările. Ne bazăm pe fondurile care intră în bugetulministerului, în bugetul ANL din vânzarea locuințelor ANL existenteîn acest moment și ne bazăm și pe parteneriate pentru construirealocuințelor din programul «Zece case pentru specialiști»”, asubliniat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale a vizitat, luni, împreună cuministrul Apărării, Gabriel Oprea, și primarul Sorin Apostu, unteren al armatei de lângă Cluj-Napoca unde se va construi uncartier ANL cu 2.300 de apartamente.

Inchide