Elena Udrea nu poate dona sânge: „Am să încerc la următoarea ediție”

Elena Udrea nu poate dona sânge: Am să încerc la următoarea ediție
Publicat: 23/04/2012, 19:37
Actualizat: 23/04/2012, 20:28

Președintele organizației PDL București, Elena Udrea, a vrut să doneze sânge, sâmbătă dimineața, în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează vieți” însă, după ce i s-a luat sânge din deget, medicii nu i-au permis să doneze, pe motiv că are hemoglobina prea mică.

„Am întrebat și eu medicii, și mi-au spus că dacă ești la dietă sau nu ai mâncat proteine, hemoglobina poate fi mai scăzută. Eu nu sunt la dietă, voi încerca sâmbăta viitoare să donez, când reluăm campania pentru cei care nu au putut dona astăzi”, a declarat pentru gândul Elena Udrea. Ea a menționat că a mai donat sânge, cu alte ocazii, dar în cadrul campaniei ințiate de organizația de tineret a filialei PDL București nu a putut dona sânge, până acum.

„Am hemoglobina 12,4, înțeleg că limita pentru a putea dona este 12,5. Medicii sunt foarte atenți ca dintre cei ce vor să doneze să îndeplinească toate condițiile necesare. Eu sunt consecventă și voi încerca la următoarea ediție a campaniei să donez sânge”, a declarat sâmbătă dimineață Elena Udrea, care a adăugat că nu îi este frică, admițând că sunt situații în care o persoană nu poate dona sânge.

Hemoglobina este proteina conținută în globulele roșii și care are rol în transportul oxigenului și a dioxidului de carbon în sânge.

Nici în urmă cu opt luni, la ediția precedentă a campaniei de donare de sânge organizată de tineretul PDL București, Elena Udrea nu a putut dona sange, deoarece nu a îndeplinit nici atunci criteriile pentru donare.

Elena Udrea, donator universal

„Înțeleg că, de regulă, cam jumătate din cei care doresc să doneze, o pot face. Sunt donator universal, pot să dau tuturor grupelor, însă nu pot să primesc decât de la 0”, a mai spus Udrea.

Cadrele medicale prezente la campanie au explicat că fostul ministru al Turismului nu este o persoană anemică, dar că în prezent nu îndeplinește condițiile pentru a fi donator.

„Ca să doneze sânge, ar fi trebuit ca hemoglobina să fie minimum 12,5. Nu este anemică, este sănătoasă, dar nu poate dona sânge”, a explicat pentru jurnaliști unul dintre medicii prezenți în campania socială inițiată de organizația de tineret a filialei PDL București.

Elena Udrea apare într-un clip de susținere a campaniei „Donează sânge, salvează vieți”, inițiată de organizația de tineret a filialei încă de anul trecut și care a ajuns sâmbătă a patra ediție.

Liderii PDL, chemați să doneze sânge

Întrebată dacă va încerca să îi convingă și pe alți lideri ai PDL să vină să doneze sânge, Udrea și-a „scuzat” colegii spunând că „probabil și vremea a fost de vină, poate și pentru că azi este sâmbătă”.

În afară de Elena Udrea, care conduce organizația PDL București, dintre parlamentarii democrat-liberali doar Vasile Gherasim s-a mai aflat printre cei care au venit să doneze sânge.

În urmă cu opt luni, fost ministrul al Educației, Daniel Funeriu, a donat sânge în cadrul campaniei filialei de tineret a PDL București.

În schimbul gestului sau, Daniel Funeriu a primit atunci, de la organizatori, un tricou, o adeverință pentru o zi liberă, pe care a spus că o va folosi peste șase ani, o reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun și tichete de masă.

Peste 400 de participanți

„Ediția de sâmbătă a campaniei sociale a fost cea mai de succes, probabil a ajutat și clipul, a fost ideea tinerilor din filiala PDL, noi le-am oferit sprijinul. Au venit peste 420 de persoane să doneze, din păcate nu toți au reușit, vom relua sâmbăta viitoare această campanie”, a declarat pentru gândul Elena Udrea.

Organizația de Tineret a PDL București a început anul trecut o campanie de sensibilizare socială pentru încurajarea donării de sânge.

Președintele PDL București, Elena Udrea, a încurajat acest demers, cu atât mai mult cu cât există o adevărată problemă, neexistând sânge la spitale pentru transfuzii, precizează tinerii PDL.

Ca să mărească impactul campaniei, PDL București a decis să filmeze un clip, inspirați fiind de o reclamă apărută în Singapore. Pentru susținere, în spot apare și Elena Udrea.

In spot, mai multe persoane afișează mesaje vizând încurajarea donării de sânge, iar în final acestea își dau mâna, prin așezarea lor formând o inimă, printre acestea fiind și Elena Udrea.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...