Elena Udrea prezintă brandul turistic la Shanghai. Nadia, Hagi și Ilie Năstase participă, Zamfir cântă

Elena Udrea prezintă brandul turistic la Shanghai. Nadia, Hagi și Ilie Năstase participă, Zamfir cântă
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 25/04/2012, 15:46

Brandul de turism al României urmează să fie prezentat joi, laShanghai, când este și ziua României din cadrul Expoziției Mondiale2010 organizate în orașul chinez. Din delegația României fac parteministrul turismului, Elena Udrea, și ministrul afacerilor externe,Teodor Baconschi. Aceștia vor fi însoțiți de foștii sportivi NadiaComăneci, Ilie Năs­tase și Gheorghe Hagi, dar și de mu­zi­cianulGheorghe Zamfir. Conform comunicatului Ministerului DezvoltăriiRegionale și Turismului, caracteristicile brandului vor fi”subliniate prin recitalul maestrului Gheorghe Zamfir”. Contactatde Gândul, muzicianul a declarat, însă, că nu va face altceva decâtsă susțină un recital din repertoriul românesc și că nu știe dacămu­zica sa va asigura fundalul filmului de prezentare care vaînsoți lansarea brandului turistic.

În cadrul ceremoniei vor fi prezentate noul logo și noul slogansub care România va fi promovată ca destinație turistică înurmătorii ani. De asemenea, va fi proiectat un film de prezentare ațării noastre ca destinație turistică, iar participanții vor primisuveniruri inscripționate cu noul logo.

Brandul turistic – axat pe redescoperireanaturii

Conform comunicatului, „logoul sub care va fi promovată Româniaeste unul proaspăt, inspirat de unul dintre cele mai puternicesimboluri ale poporului român și în acord cu tendințele mondiale dereorientare spre natură, descoperire, conservare”. Pentrurealizarea brandului turistic, Ministerul Turismului a apelat lafurnizorul de pregătire profesională în turism THR care a colaboratcu firma internațională de cercetare de piață TNS, asociere condusăde expertul Eulogio Bordas.

Încă de la începutul proiectului s-a constatat că mai bine de80% din cei 9.600 de turiști intervievați în cadrul cercetăriiefectuate nu știau ce poate oferi România din punct de vedereturistic. „Dacă nu găsim un element care să diferențieze brandulRomâniei de al altor țări, trebuie să inventăm unul. De urgență”,spunea, la vremea aceea, Eulogio Bordas.

În cadrul cercetării s-au efectuat și mai multe studii defezabilitate care au arătat că țara noastră poate fi interesantă întoate domeniile turismului, mai puțin cel de pe litoral, unde nuare resursele de a face față concurenței. Au fost identificate șaseproduse competitive: circuitele culturale, turismul verde, turismulrural, City Break, turism de aventură și turismul de wellness.

Va fi promovat un singur produs

Chiar dacă România poate oferi o gamă largă de opțiuni în ceeace privește turismul, Eulogio Bordas a subliniat că brandulturistic trebuie să se axeze pe o singură ofertă, pentru că estemai ușor de comunicat, iar mesajul va fi receptat mult mai bine depotențialii turiști. „Este dovedit că oriunde s-a încercatpracticarea unui turism axat pe mai multe oferte, proiectul aeșuat. Trebuie să ne axăm pe un punct concret, pe care să îlcomunicăm bine, iar acea ofertă să fie asociată clar cu țara.Astfel, brandul de țară trebuie asociat cu ceva unic, pe care numaiRomânia îl poate oferi, dar în același timp să fie vorba de cevarelevant și nu o prostie”, spunea Eulogio Bordas la vremearespectivă.

După lansarea internațională a brandului, urmează campania decomunicare și promovare a României ca destinație turistică, mergândpe coordonatele date de cercetarea efectuată pe piețele țintă șifolosind identitatea vizuală aferentă brandului, se mai arată încomunicat.

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Traficul paralizat în Constanța, din cauza repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
CEA MAI BUNĂ veste a momentului! Anunțul venit astăzi, 29 noiembrie: Nu avem motive de...
Bătaie între două vedete TV din România. Totul s-a întâmplat la baie. Poliția și ambulanța...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...