Elena Udrea vrea să majoreze chiriile pentru locatarii blocurilor ANL. „Aproape fiecare chiriaș are o mașină, și nu o mașină ieftină”

Elena Udrea vrea să majoreze chiriile pentru locatarii blocurilor ANL. Aproape fiecare chiriaș are o mașină, și nu o mașină ieftină
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 26/04/2012, 03:23

Locatarii din blocurile construite de ANL ar putea plăti chiriimai mari. Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, ElenaUdrea, intenționează să majoreze sumele pe care chiriașii ANL leachită lunar, ea remarcând și faptul că în fața blocurilor ANL suntparcate mașini scumpe. Udrea a arătat că în prezent chiriile la ANLvariază între 500.000 lei vechi și 3 milioane lei vechi, pentruacelași tip de locuință. „Probabil că o măsură ar fi și aceea de acorecta totuși chiriile ANL, pentru că nu sunt locuințe sociale,sunt locuințe pentru tineri pe care statul le subvenționează (…).Dacă vizităm un cartier ANL o să vedem în parcare că aproapefiecare chiriaș are o mașină, și nu o mașină ieftină”, a spus joiElena Udrea, la seminarul România Construct Forum, organizat deMediafax.

Ministrul a adăugat că în stabilirea nivelului chiriilor ANL arputea fi ținut cont de salariul minim pe economie. „Va trebui sădiscutăm cu administrația publică locală pentru că ei sunt cei careînchiriază și să vedem care sunt motivele pentru care practicăuneori chirii atât de mici și probabil că va trebui să găsim uncriteriu la care să ne raportăm, adică aceste prețuri să fieraportate la salariul minim pe economie”, a arătat Udrea. Pe dealtă parte, Udrea a atras atenția că, deși există 5.000 de cereride cumpărare a locuințelor ANL, primăriile blochează achiziționarealor pentru a încasa în continuare banii pe chirii. În septembrie,Udrea a declarat că vânzarea locuințelor ANL este la un stadiu”nesatisfăcător”, fiind transferate chiriașilor doar 100 delocuințe, dintr-un total de 22.000.

• Caiete desarcini „cu dedicație”. Elena Udrea a invitatconstructorii prezenți joi la seminar să îi sesizeze licitațiile încare există caiete de sarcini făcute „cu dedicație”, declarând căeste convinsă că acestea există, dar că nimeni nu i-a semnalat oastfel de situație.

„Ce ar însemna ca în SUA Coca-Cola să lucreze doar patruani, iar ceilalți patru nu?”

• Fără simpatiipolitice. Simpatiile politice ale constructorilor nuinfluențează atribuirea de lucrări de la stat, le-a transmis Udreaconstructorilor. „Sunt foarte mulți constructori care lucreazăpentru stat. Habar n-am ce simpatii politice aveți și nu măinteresează”, a spus Udrea. Ea a adăugat că firmele care lucreazăîn prezent cu Ministerul Dezvoltării sunt aceleași care aveaucontracte cu instituția și în anii trecuți. „Și așa e normal. Ce arînsemna ca în America Coca-Cola să lucreze doar patru ani, iarceilalți patru nu?”, a spus Udrea.

• MinisterulDezvoltării Regionale și Turismului va încerca să achite datoriilerestante de anul trecut către constructori în baza unor credite deangajament din cauza cărora în acest an multe firme din domeniu auintrat în insolvență, a mai declarat ministrul Elena Udrea.

• În România există46.000 de proiecte de construcții începute, învaloare de circa 40 de miliarde de euro, dar bugetul pentruinvestiții a fost de 600 de milioane de euro în acest an. „În acestritm nu le terminăm niciodată. Fiecare minister a început proiectepe care nu le putem termina nici în zece ani”, a mai spusUdrea.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Horoscop 18 septembrie 2021. Zodia care are probleme grave cu banii
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
S-a mobilizat armata! Cutremur total în Europa: "De aceea ne-am deplasat trupele"
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...