EURO 2020. Au început lucrările la stadionul STEAUA și DEMOLĂRILE la arena Rapidului

EURO 2020. Au început lucrările la stadionul STEAUA și DEMOLĂRILE la arena Rapidului
Publicat: 26/02/2019, 20:15
Actualizat: 25/03/2019, 20:44

A fost emis, luni, ordinul de începere a lucrărilor de execuție la stadionul Steaua București, care va avea o capacitate de 31.254 de locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro, cu TVA, taxe și cote incluse.

Suprafața construită a crescut cu 12.000 mp ajungând la 82.000 mp, iar noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori, păstrarea intactă a bazelor de antrenament deja existente în cadrul complexului, precum și creșterea numărului de locuri de parcare la peste 570 de locuri.

O altă îmbunătățire se referă la crearea de spații de antrenament la nivelul parterului (ex: tir sportiv, box, lupte, tenis de masă, bowling etc.) și a peste 1.400 de mp de spații administrative, cu păstrarea costurilor în exploatare.

Pentru stadionul Giulești „Valentin Stănescu” a fost emis ordinul de începere a demolării.

După reconstrucție, arena va beneficia de 14.000 de locuri și o suprafață de joc de 105 metri lungime și 68 metri lățime. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe și cote incluse).

„Este extrem de important să urmărim termenele și să verificăm în mod constant stadiul și calitatea execuției lucrărilor la aceste obiective, atât pentru a ne respecta angajamentele asumate față de UEFA, cât și pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure și eficiente, care să ridice Bucureștiul la un nivel de infrastructură sportivă similar cu cel al marilor orașe europene”, a transmis viceprim-ministrul Daniel Suciu.

S-a dat start și lucrărilor de demolare a Stadionului Giulești din Capitală a anunțat, în cursul zilei de marți, și clubul de fotbal FC Rapid pe rețelele de socializare.

Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” urmează să fie reabilitat, modernizat și transformat într-un centru sportiv de excelență, cu o capacitate de 8.207 locuri, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 24 milioane euro cu TVA, taxe și cote incluse.

Pentru Stadionul Dinamo, s-a dorit inițial reabilitarea stadionului existent, însă, din motive juridice, acesta nu poate fi preluat în cadrul programelor derulate de Compania Națională de Investiții (CNI).

Clubul sportiv Dinamo a depus la CNI documentația vizând un alt amplasament destinat construcției unui stadion nou.

În prezent, au fost contractate lucrările de realizare a studiilor de prefezabilitate, respectiv fezabilitate.

În vederea aprobării acestor studii, este necesară suplimentarea suprafeței de teren pusă la dispoziție astfel încât să fie respectate prevederile UEFA, dar și cele ale ISU privind evacuarea spectatorilor.

De asemenea, dată fiind modificarea indicatorilor urbanistici, este necesară elaborarea și avizarea unui nou Plan Urbanistic Zonal de către Primăria Sectorului 2, iar această sarcină îi revine exclusiv clubului sportiv Dinamo, mai arată ministerul.

Ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Daniel Suciu, s-a întâlnit marți cu Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, ca să discute despre stadiul lucrărilor la cele patru stadioane care vor fi realizate de minister, prin CNI, în vederea organizării, în România, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020).

Șantierele de la Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, scutite de taxe de către Primărie

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat, marți, un proiect care prevede scutirea de la plata taxelor pentru organizarea de șantier pentru stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf,

„Una dintre măsurile asumate în candidatura României pentru organizarea la București a unor meciuri de la Campionatul European de Fotbal 2020 este construirea stadioanelor Steaua, Rapid, Arcul de Triumf și Dinamo, pe care se vor desfășura mai multe meciuri de antrenament”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

CNI spune că la faza de studiu de fezabilitate, costurile legate de taxa pentru utilizarea unor suprafețe de teren aflate în domeniul public, pentru organizarea de șantier, nu au fost cuprinse în bugetul total al investiției, potrivit proiectului.

Euro 2020: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuție la stadionul Steaua București

„Astfel, pentru finalizarea obiectivelor de investiții, Compania Națională de Investiții solicită municipiului București diminuarea substanțială a taxei pentru ocuparea domeniului public, pentru organizarea de șantier”, se mai arată în proiectul votat, marți, în ședința CGMB.

Astfel, se aprobă scutirea de la plata taxelor pentru organizarea de șantier la obiectivele de investiții implementate de Compania Națională de Investiții, la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, privind EURO 2020.

„Modul de cooperare între Compania Națională de Investiții și Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general va fi stabilit printr-un memorandum, în 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Direcția Generală Infrastructură, Serviciul Euro 2020, Administrația Străzilor și Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General vor duce la îndeplicire prevderile prezentei hotărâri”, potrivit sursei citate.

Pe 12 februarie, președintele Companiei Naționale de Investiții a anunțat că stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf din Capitală ar urma să fie reabilitate în proporție de 70% până la sfârșitul anului astfel încât în mai 2020 să poată avea loc meciurile de antrenament pentru Campionatul European 2020.

Foto: Captură/ Compania Națională de Investiții

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația