• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Eurodeputatul Corina Crețu reacționează în scandalul relației cu generalul Colin Powell

Eurodeputatul Corina Crețu reacționează în scandalul relației cu generalul Colin Powell
Prima reacție a Corinei Crețu după scandal

Eurodeputatul PSD/S&D Corina Crețu reacționează în scandalul corespondenței intime cu fostul secretar de stat american, generalul Colin Powell, și scrie pe blogul ei că folosirea publică a unor poze obținute prin violarea corespondenței este un abuz, avertizând că i-a fost încălcat dreptul la viață privată.

„Unele site-uri din țară publică fotografii care – reamintesc opiniei publice – au fost furate din contul meu personal de e-mail prin-un act de piraterie informatică. Unele din aceste fotografii nu au nici un fel de legătură cu ceea ce se numește „corespondența mea cu Colin Powell”, pur și simplu făceau parte dintre amintirile mele personale, alături de alte zeci de fotografii din acel cont, de familie sau din activitatea mea profesională”, scrie Corina Crețu.

„Consider un abuz folosirea publică a acestor poze care au fost obținute prin violarea corespondenței și care îmi încalcă dreptul elementar la viață privată”, notează ea.

Fostul secretar de Stat american Colin Powell a fost nevoit să ofere clarificări despre relația sa cu Corina Crețu, după ce un hacker a postat un link spre o corespondență prin e-mail între cei doi pe pagina sa de Facebook, insistând că nu i-a fost necredincios soției sale, Alma, a relatat vineri presa străină.

Potrivit mai multor publicații, între care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News și postului american de televiziune Fox News, fostul general a răspuns joi unor întrebări din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmând că nu și-a înșelat soția – cu care este căsătorit de aproximativ 50 de ani – cu Crețu, în prezent europarlamentar PSD, după ce e-mailuri „de natură foarte persoană” au fost făcute publice.

Powell a declarat că a cunoscut-o pe Crețu în urmă cu aproximativ zece ani, în timp ce era secretar de Stat al fostului președinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al președintelui României Ion Iliescu. El subliniază că s-au întâlnit personal „o dată sau de două ori” în ultimii opt ani.

Crețu, membră a Partidului Social-Democrat (PSD), a fost aleasă în 2007 membră a Parlamentului European (PE). În prezent, ea este vicepreședintă a grupului Alianței Progresive a Socialiștilor și Democraților în PE. Ea s-a căsătorit de curând.

Inchide