EXCLUSIV: „Mi se rupe” de casele miniștrilor PDL – lider al Coaliției de guvernare

Redactor:
Gândul
EXCLUSIV: „Mi se rupe” de casele miniștrilor PDL – lider al Coaliției de guvernare
Pe surse s-a aflat și motivul acestei omisiuni voite: Guvernul consideră că articolul referitor la taxă era „atacabil" și, de aceea, Cabinetul va face un act normativ distinct pentru a o promova.

Pe surse s-a aflat și motivul acestei omisiuni voite: Guvernulconsideră că articolul referitor la taxă era „atacabil” și, deaceea, Cabinetul va face un act normativ distinct pentru a opromova. În așteptarea elaborării unui proiect de lege sauOrdonanțe de Urgență pentru a taxa mai mult casele, un membru alCoaliției de guvernământ a comentat pentru Gândul ce greșeală arputea comite Executivul dacă va face scăpate neimpozitatesuplimentar proprietățile.

„Știți ce se întâmplă, într-o țară în care toți s-au repezit,după ce au câștigat un ban- Dumnezeu știe cum, să-i bage înimobiliar, mi se pare normal să impozitezi pe zona asta pentru căeste o zonă care produce indirect și nu este bine să te transformiîntr-un popor de rentieri pentru că ajungi cum sunt grecii acum”,ne-a explicat liderul grupului minorităților naționale dinParlament, Varujan Pambuccian.

Miniștri cu „mentalitate primitivăeconomică”

Impozitarea suplimentară a celei de-a doua proprietăți le vascoate destui bani din buzunare unora dintre membrii Cabinetului.Nouă miniștri – Gabriel Oprea,Vasile Blaga, Sebastian Vlădescu,Adriean Videanu, Radu Berceanu, Elena Udrea, Mihail Dumitru,Cătălin Predoiu și Daniel Funeriu ar urma să intre sub incidențanoii taxări, după cum reiese din declarațiile lor de avere, postatepe site-ul oficial al Guvernului. La capitolul case, de departe celmai mult va scoate din contul personal pentru a da dărisuplimentare la stat ministrul Apărării, Gabriel Oprea, care esteproprietarul a opt imobile: 3 case de locuit, 2 case de vacanță, 2apartamente și un spațiu comercial.

El este urmat de șeful Finanțelor, cu 5 apartamente, ministrulTransporturilor – 3 apartamente, șefa de la Dezvoltare și Turism -2 case și un apartament -, dar și de vicepremierul Marko Bela carear urma să plătească mai mult pentru cele două apartamente (dinBucurești și Cluj-Napoca) și o casă. Întrebat cum se va reflectaasupra Cabinetului, dar și a Coaliției scoaterea definitivă a taxeide solidaritate pe proprietate, Varujan Pambuccian nu a avutcuvinte de laudă la adresa colegilor săi de Coaliție.

„Mie mi se rupe de ce proprietăți au unii sau alții, dau dacă eisunt la PDL sau unde naiba mai sunt. Problema este că în Româniaproprietatea nu a fost impozitată decât la un nivel modicdintotdeauna, ceea ce nu este normal. Anormal este să o impozitezimult, dar este normal să o impozitezi mai mult decât este acum. Ceare PDL-ul, miniștri cu proprietăți și alte chestii, chiar nu măinteresează. Dacă au băgat banii câștigați în imobiliar și vor săstea pe el o sută de milioane de ani, asta e treaba lor… și săaștepte să-i crească prețul pentru că asta este o mentalitateprimitivă economică”, ne-a declarat liderul minoritățilornaționale. El a explicat care ar fi și mecanismul prin care cu oastfel de taxare mai mare va conduce la o mișcare pe piațaimobiliară. „Orice proprietate care este în mod activ folosită casă producă poate să suporte un impozit mai mare. Proprietățile carenu sunt folosite în mod activ ca să producă, alea trebuie scoase «la produs», ca să mă exprim așa. Cum să le scoți « la produs»? Păi,obligându-l pe omul ăla, prin impozitul pe care îl are de plătit,ori să o vândă, ori să facă ceva cu ea și să facă bani”, a spusPambuccian.

Deprecierea leului, previzibilă

Liderul grupului minorităților naționale din Parlament a maideclarat pentru Gândul cădeprecierea monedei naționale este influențată de creșterea TVA,dar doar la nivel declarativ.”Bursele este normal să reacționeze ladeclarații pesimiste. E normal. Cum reacționează la declarațiipesimiste, așa își revin. Astea nu sunt reacții structurale aleburselor. (…) Pentru că bursele ați văzut cum sunt: cresc bruscpentru că a fost ales Obama.Ei, și? Din cauza creșterii TVA,evident că bursele au reacționat negativ, dar nu asta măîngrijorează, ci reacția structurală a economiei la creștereaTVA-ului”, ne-a explicat Varujan Pambuccian. (M.T.)

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide